3ª Edició del curs Fe i Compromís Sociopolític per a joves

Un grup d'entitats cristianes organitzen aquest seminari que tindrà lloc a finals d'agost a Màlaga

Del 30 d'agost al 3 de setembre tindrà lloc a Màlaga el 3r curs d'estiu Fe i Compromís Sociopolític dirigit preferentment a joves entre 21 i 35 anys de tot Espanya, membres d'ONG, entitats cíviques, implicats en moviments socials, en partits polítics, etc., amb inquietud per la transformació de la societat. S'ofereixen un total de 30 places.

El curs és una iniciativa intereclesial que uneix diverses organitzacions preocupades per la formació i pel compromís dels cristians avui en la vida pública. Així aquesta tercera edició està organitzada per Càritas Espanyola, CVX Espanya, Moviment Focolars, Joventut Obrera Cristiana (JOC) i Jesuïtes Espanya a què pertanyen el Centre Arrupe (València), EntreParéntesis (Madrid), Cristianisme i Justícia (Barcelona) i l'oficina pastoral Magis, que s'han coordinat per organitzar aquest seminari en un moment social, polític i econòmic que demana compromisos forts i ben fonamentats.

En aquesta època de fallida de la confiança en la política i en les institucions i davant l'aparició de nous actors entre els moviments socials, ciutadans i polítics creiem que calen espais de discerniment. Volem que cada un i cadascuna pugui trobar el lloc que ha d'ocupar en el necessari compromís per la transformació social.

Seguint la metodologia del veure-jutjar-actuar, analitzarem junts la situació sociopolítica espanyola i reprendrem els fonaments de la doctrina social de l'Església que ens conviden a implicar-nos en el treball pel Regne, per construir una societat més justa. Amb aquest teló de fons, proposarem espais on dialogar sobre els nostres compromisos en associacions i partits polítics i t'animarem a que si no ho has fet encara, t'impliquis des d'on puguis tenir una major incidència social.

El seminari comptarà com a ponents amb persones com Junkal Guevara, professora de teologia a la Universitat de Granada; Francisco Lorenzo, coordinador d'estudis de Càritas Espanyola i Fundació Foessa; Enrique San Miguel, catedràtic d'història del dret i de les institucions a la Universitat Rei Joan Carles o Ignacio Sepúlveda, doctor en filosofia, professor de la Universitat Loyola Andalusia. A més, per a la taula de testimonis comptarem amb Elena Arce, responsable de Migracions i Igualtat de Tracte al Defensor del Poble d'Espanya; Mariano Pérez de Ayala, que ha estat parlamentari a la Junta d'Andalusia pel Partit Andalusista i és l'actual director de Càritas Sevilla o Neus Creu, presidenta del Moviment Polític per la Unitat (MPpU- Focolars) a Espanya, entre altres testimonis.

Per inscriure i conèixer més sobre sobre el 3r curs de Fe i Compromís Sociopolític anar a: http://www.feypolitica.net/