Atur, treball, planificació de futur

8
Quadern
Data de publicació: 
Març 1985

Aquest quadern és el resultat de la síntesi d'un treball de seminari. Intentar oferir solucions globals i definitives al problema de l'atur pot ser una pretensió il·lusòria i ingènua. En som conscients. Però la magnitud i complexitat del fenomen de la creixent desocupació planteja la necessitat de la recerca de solucions amb el màxim rigor i urgència possibles. El resultat d'aquest esforç, juntament amb altres intents similars, pot oferir en tot cas una nova llum, uns camins inèdits encara per superar un dels fets més dramàtics del nostre temps: milions d'homes i dones, sobretot joves, es veuen expulsats del mercat de treball i obligats a refugiar-se en una "marginació sense retorn".

Autor/a

Catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha publicat amb Cristianisme i Justícia El sindicalismo en la década de los ochenta (quadern nº 1, maig 1982), Renda mínima i salari ciutadà (quadern nº 30, octubre 1989) i El dret de vaga (quadern nº 47, juny 1992). És membre de l'Àrea social de Cristianisme i Justícia.

[1929-1994] Jesuïta. Teòleg, sociòleg i escriptor. Membre fundador de Cristianisme i Justícia. Va ser també fundador del moviment Cristians pel Socialisme. Professor a ESADE. Militant de partits d'esquerra durant la dictadura franquista i cofundador del sindicat C.C.O.O. a la comarca del Baix Llobregat. Medalla d'or de la ciutat de Cornellà de Llobregat. Morí el 1994. Va publicar amb Cristianisme i Justícia "Atur, treball, planificació de futur" (quadern 8, abril 1985), "Pobresa i exclusió social" (quadern 20, desembre 1987) i "Projecte de societat en clau d'Utopia" (quadern 27, març 1989).

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora