FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

days
hours
minutes
seconds
We are now 8.452 contributors!
We need to grow to 10,000 before the end of the year. Only with your help will we continue to sustain our activity. Contribute to CJ!
 

Cristianisme i Justícia dedica el Quadern n. 217 a la reconciliació

Aquest tema ocupa un lloc central a la reflexió del curs 2019-20

"Per una (contra)cultura de la reconciliació" és l'últim títol dels Quaderns CJ. El centre d'estudis dedica bona part de la reflexió i de la oferta formativa del curs 2019-20 al treball per a una cultura de la reconciliació; una tasca personal, però també essencialment ètica i política, per a recrear aquelles condicions humanes que fan possible el desenvolupament integral de la vida social, anant a contracorrent d’una cultura hegemònica de l’exclusió, del descartament, i del triomf del poder i la força sobre les víctimes. 

La reconciliació se’ns presenta com una realitat de difícil acceptació en aquest context sociocultural i això, entre altres coses, perquè elements –com, per exemple, el penediment, l’autocrítica, la culpa, el perdó o la veritat– que es troben en la base de la seva comprensió teòrica i la seva realització pràctica, no formen part del corrent dominant del nostre entorn. A partir de l'experiència del País Basc, els autors del quadern, Galo Bilbao i Izaskun Sáez de la Fuente desenvolupen la seva proposta, que té en la perspectiva de les víctimes el punt de partida necessari per a una autèntica justícia i reconciliació. 

Us podeu descarregar el quadern aquí.