days
hours
minutes
seconds
In 2021, 8,300 people have contributed to us.
We need to be 10,000 contributors. Only with your help will we continue to sustain our activity. Contribute to CJ!
 

500 anys d'una ferida

L'àrea d'espiritualitat de Cristianisme i Justícia participarà activament en la celebració del #Ignatius500

Aquest curs 2021-2022 l’àrea d’espiritualitat de Cristianisme i Justícia (EIDES) participarà activament en la celebració del Ignatius 500: un seguit d’esdeveniments per a recordar la ferida que Ignasi de Loiola va patir en un setge a Pamplona ara fa 500 anys, i el procés de conversió que va provocar.

Un primer fruit d’aquesta celebració ha estat la publicació d’un llibre dedicat a l’experiència de sant Ignasi a Manresa i a la presència dels jesuïtes al llarg dels segles a la capital del Bages. Avui Manresa compta amb un centre internacional d’espiritualitat, la Cova, visitat cada any per milers de persones d’arreu del món. El recorregut històrico-espiritual l’ha fet el jesuïta Francesc Riera que fou director de Cristianisme i Justícia durant molts anys i que continua formant part de l’equip del centre. El llibre titulat Manresa ignasiana 500 anys. Ignasi de Loiola i els jesuïtes es pot trobar en català i en castellà i es va presentar a Manresa el 2 de juliol passat.

A més del llibre, Cristianisme i Justícia tindrà present l’efemèride amb un curs que d’octubre a novembre presentarà un seguit de testimonis que enllaçaran aquella conversió de fa 500 anys amb experiències de conversió actuals que han portat a compromisos personals en diferents fronteres del nostre món: el món social, el món universitari, l’educació... El curs es titula: De la ferida al cor del món. Testimonis de conversió, avui i ja té oberta la inscripció.

A més, la sessió inaugural del curs a càrrec del filòsof Josep M. Esquirol Una ferida infinita reivindicarà  la vulnerabilitat o la ferida com a constitutius de la nostra humanitat, davant un món contemporani on el transhumanisme sembla situar-nos en una frontera on aquesta vulnerabilitat no sembla  tenir lloc.

També al mes de juny del 2022 s’ha convocat un simposi internacional sobre la mistagògia dels Exercicis Espirituals a la Cova de Manresa, on s’aprofundirà en diverses maneres de donar exercicis reconeixent l’actualitat de l’experiència espiritual d’Ignasi pel nostre món d'avui.

Us convidem a seguir amb l’àrea d’espiritualitat de Cristianisme i Justícia aquest Ignatius 500 que tot just ha començat i que vindrà amb molts novetats i propostes.