FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

El 2020 han col·laborat amb nosaltres 9.096 persones.
Aquest 2021 necessitem arribar als 10.000 col·laboradors. Només amb tu seguirem sostenint la nostra activitat. Col·labora amb CJ
 

Presentació oficial "Mou la noviolència"

Dilluns 9 de desembre a les 19h a Cristianisme i Justícia

El proper dilluns 9 de desembre tindrà lloc a la sala d'actes de Cristianisme i Justícia la presentació oficial del projecte Mou la noviolència. Es tracta d'un projecte d'incidència social per a donar a conèixer i educar en la cultura de la noviolència impulsat pel Grup de Treball en Noviolència Cristiana, i que compta amb el suport de l'ICIP (Institut Català Internacional per la Pau), l'Ajuntament de Barcelona, l'Espai Societat Oberta i NOVACT (International Institute for Nonviolent Action).

Una aposta pedagògica

Mou la noviolència és una aposta pedagògica per inciar processos de transformació i estratègies no violentes davant dels conflictes que vivim i que són inherents a la condició humana. Es pot aplicar a conflictes de tot tipus, de l'àmbit familiar, veïnal, social, laboral, escolar o polític, entre d'altres. Ofereix materials i recursos organitzats en dotze unitats didàctiques que contenen un vídeo i propostes pràctiques per al treball. Estan adaptats a diversos trams d'edat. Permeten dinamitzar sessions i activitats de formació per tal d'afrontar i transformar els conflictes des de la perspectiva noviolenta.

Tot el material és descarregbvle gratuïtament en català, castellà i angles i manté una perspectiva aconfessional. Això el fa ser vàlid per a qualsevol grup que hi estigui interessat, amb independència de la seva condició, pensament o religió.

S'adreça especialment a professionals del món educatiu tant formal com no formal, organitzacions socials, entitats i ONG's, col·lectius professionals, activistes, mediadors/es... el destinatari del material són les persones que seran encarregades de preparar i dinamitzar les sessions de treball i formació en noviolència amb la resta del grup.ç

Recursos pràctics i interactius

Entre els continguts s'hi pot trobar, per exemple, com funciona la violència i com desarmar-la, la importància de la creativitat i la transformació interior, o la necessitat de l'autocrítica i de buscar la visió més completa de la realitat per lluitar contra els fonamentalismes. Adverteix també dels errors més freqüents en intentar practicar la noviolència i dona criteris a tenir en compte per portar accions noviolentes, així com eines per gestionar la por, que és la que paralitza a la persona davant la violència. 

El material també ajuda a fer-se conscient de la violència cultural heretada, i els mites, que, des de petits, ens han inculcat sobre la violència justiciera. Aborda la qüestió de les religions i la noviolència, així com la violència de gènere. Una de les unitats està dedicada al món educatiu, amb eines especialment adreçades a aquest àmbit, que donen claus sobre com treballar els possibles conflictes dins l'escola.

En aquest cartell podreu trobar la informació de l'acte: