FacebookTwitterYoutubeGoogle PlusInstagramTelegram

Jornada “Davant de la mort...tothom és igual? El final de la vida i la pluralitat religiosa en imatges, paraules i gestos”

 El registro para este evento se encuentra cerrado
Aquesta jornada ens acostarà a la pregunta sobre quines són les eines espirituals i teològiques que desenvolupen les persones davant de la mort. Les creences i religions ajuden a morir?, faciliten la vida de les persones que es queden?, donen sentit a l’existència d’uns i d’altres?, en el moment de la mort, tothom és igual?, podríem delimitar espais comuns, essencials al comiat, i accents que diversifiquen el procés?, quina importància tenen aquests accents?

La jornada constarà d’una ponència inaugural seguida d’un espai meditatiu i una taula rodona.

Horari:

10:00 Benvinguda i Inauguració de la jornada a càrrec d’Enric Vendrell (director del DGAR), Lola López (comissionada de Immigració, Interculturalitat i Diversitat en l’Ajuntament de Barcelona), Jaume Flaquer (Cap de l’Àrea Teològica del Centre d’Estudis de Cristianisme i Justícia) i MªCarmen de la Fuente (Directora de la Fundació Migra Studium).

10:30  Espai meditatiu a càrrec de Jordi Delclòs, Dr. en Filosofia, docent, especialista en Islam i director de l’Escola de Música i Musicoteràpia Turca i Sufí.

11:00  Ponència “Aspectes filosòfics del morir” a càrrec de Joan Ordi, Dr. en Filosofia i llicenciat en Teologia.

12:00  Descans/esmorzar.

12:15 Taula rodona, a càrrec de Clara Gomis Bofill (acompanyament), Amin Egea (espais interreligiosos per a acompanyar processos de dol), Sadhya i Ikram Talhaoui (la mort amb accent), condueix Jaume Flaquer.

14:00  Tancament jornada a càrrec d’Alícia Guidonet, responsable del projecte Espai Interreligiós, de la Fundació Migra Studium.

 

Participants de la taula:

1. L’acompanyament de la mort.

  • Clara Gomis Bofill. Psicòloga i acompanyant en processos de mort i dol. Membre del Grup d’Espiritualitat de la SECPAL (Societat Espanyola de Cures Pal·liatives).

2. La construcció/gestió d’espais interreligiosos per a acompanyar la malaltia i la mort.

  • Amin Egea. Arquitecte. Ha treballat en diferents projectes dissenyant oratoris interreligiosos en àmbit hospitalari.

3. La mort amb accent.

  • Sadhya Treballa en la conducció de diferents cerimònies i rituals hinduistes.
  • Ikram Talhaoui. Musulmana. Estudiant d’infermeria.

Condueix: Jaume Flaquer

February 24th, 2018 10:00 AM   hasta   2:00 PM
Roger de Llúria 13
BARCELONA, Barcelona 08010
España

Mostrar mapa más grande
Teléfono: 933172338
Correo electrónico:
Aportació voluntaria

Ayude a difundir

Por favor, ayúdenos a que sus amigos, colegas y seguidores sepan sobre nuestra página.: Jornada “Davant de la mort...tothom és igual? El final de la vida i la pluralitat religiosa en imatges, paraules i gestos”


También puede compartir el enlace siguiente por correo electrónico o en su página web.
https://www.cristianismeijusticia.net/civicrm/event/info?id=243&reset=1