FacebookTwitterYoutubeGoogle PlusInstagramTelegram

Curs «En el centre, Déu. Experiències de sentit en el marc de l’espiritualitat i les religions»

La pregunta pel sentit és una qüestió oberta, que tota persona es fa en algun moment de la seva existència. L’ésser humà necessita crear un horitzó que configuri la seva vida, una trajectòria construïda en base a la confiança. Coneixem algunes de les intuïcions que, a dia d’avui, donen respostes a aquest interrogant. També sabem que aquestes respostes sovint s’acosten a allò que ens transcendeix. Les savieses que sorgeixen com a conseqüència, poden ser canalitzades de maneres diverses, configurant així els moviments espirituals i les religions. De vegades però, desconeixem quina és l’experiència fonamental que determina el desplegament de la vivència espiritual i religiosa. Quin és aquest eix vertebrador? Un llibre? El sentit de donació? Un so? La natura? El buit?... Aquest curs ens vol acostar al centre de les diferents experiències espirituals i religioses. Ens ajudarà així a aprofundir en la nostra pròpia construcció de sentit, al temps que ens donarà eines per enriquir-nos amb la vivència dels altres.

Informació general

Coordinació

Alicia Guidonet. Curs coorganitzat  amb l’Espai Interreligiós de la Fundació Migra Studium

Calendari del curs

Sessions en dijous, de 19 a 20.30 h

Modalitats de participació i preu

Curs sencer (6 sessions):

  • Tarifa normal: 55€
  • Persones en situació d’atur i estudiants: 45€ 

Curs parcial (3 sessions a escollir):

  • Tarifa normal: 35€
  • Persones en situació d’atur i estudiants: 25€

No es deixarà d'admetre ningú per motius econòmics

Contingut

17 de gener. Tradició jueva. Malka González. Membre de la comunitat jueva de Barcelona. Psicòloga-analista. Docent i investigadora en l’àmbit de la psicologia i la cultura i religió jueves.

24 de gener. Tradició cristiana. Núria Caum. Llicenciada en Teologia i professora de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona.

31 de gener. Tradició musulmana. Zouhair El Hairan. Periodista. Secretari del Centre d’Investigadors i Professionals Euro-Àrabs, membre del GRITIM (Grup de recerca en Immigració i Diversitat, UPF) i de l’AUDIR (Associació Unesco pel Diáleg Interreligiós).

7 de febrer. Tradició budista. Ngawang Rinchen. Ngagpa Budista (laic ordenat). Instructor de meditació i filosofia budista a la Comunitat Sangha Activa - Sakya Thegchog Düde.

14 de febrer. Tradició hinduista. Nityananda Das. Membre de la Comunitat Hare Krishna de Barcelona, professor de Filosofia Gaudiya Visnava-Bhakti Shastri a l’Institut d’Estudis Bhaktivedanta de Guadalajara.

21 de febrer. Natura i Espiritualitat. Josep Maria Mallarach. Llicenciat en Geologia i Doctor en Biologia. Director del Curs de Postgrau en Valors i Significats Espirituals de la Natura, Universitat de Girona.

 

 JORNADA dissabte 2 de març  “Diversitat i transcendent, camins de convivència”   (10:00 a 14:00) 

January 17th, 2019 12:00 AM   hasta   February 21st, 2019 12:00 AM
Roger de Llúria 13
BARCELONA, Barcelona 08010
España

Mostrar mapa más grande
Teléfono: 933172338
Correo electrónico:
Tarifa
Normal 6 sessions 55,00 €
Normal 3 sessions 35,00 €
Persones en situació d'atur i estudiants -10,00 €

Ayude a difundir

Por favor, ayúdenos a que sus amigos, colegas y seguidores sepan sobre nuestra página.: Curs «En el centre, Déu. Experiències de sentit en el marc de l’espiritualitat i les religions»


También puede compartir el enlace siguiente por correo electrónico o en su página web.
https://www.cristianismeijusticia.net/civicrm/event/info?id=247&reset=1