Curs de Transformació Social i Ciutadania Crítica PREINSCRIPCIÓ

 El registro para este evento se encuentra cerrado
El Curs de transformació social i ciutadania crítica (CTS) és una invitació a formar-se en totes aquelles eines que ens ajuden a comprendre els canvis socials i polítics que s’esdevenen en el nostre món globalitzat. Volem acompanyar-vos en un itinerari tant formatiu com de compromís en la lluita per la justícia. Un espai d’aprofundiment que ajudi a la presa de posició en les resistències que esquerden el mur, fonamentant l’esperança.

Informació general

Coordinació

Ignasi Escudero

Aquest curs està coorganitzat amb Entitats del sector social de la Companyia de Jesús a Catalunya

Calendari

Veure cada sessió

Data límit d’inscripció

En el moment de formalitzar la preinscripció es sol·licita a totes les persones  que responguin un breu qüestionari previ a l’acceptació al curs. A partir de la segona quinzena de setembre, es notificarà mitjançant correu electrònic les persones admeses al curs perquè puguin formalitzar la inscripció i el pagament.

A qui va dirigit

A persones compromeses amb la realitat del nostre món tant des de l’àmbit professional (treballadors i treballadores del tercer sector, treballadors socials, mestres, metges….) com també des de la condició de ciutadania (voluntaris, voluntàries, militants socials, activistes…).
Persones que vulguin fer una anàlisi crítica de la realitat però que no es conformin només amb les dades o el relat oficial, sinó que busquin enfocaments alternatius que toquin també la fe, les conviccions, les opcions de vida…

Metodologia

  • El cor del curs seran les sessions presencials amb ponències i dinàmica participativa, en forma de tallers. Es demana el compromís d’assistir a totes les sessions. 
  • A més a més però, es proposaran lectures a casa entre sessions, i hi haurà una Aula virtual on penjarem continguts, es farà el treball entre sessions i es facilitarà la interacció entre els participants

Places

25

Preu

  • Tarifa normal: 150€
  • Persones en atur, estudiants i voluntaris i treballadors de les entitats del sector social dels jesuïtes de Catalunya: 120€
  • No es deixarà d'admetre ningú per motius econòmics

Descarrega't el tríptic del curs aquí

Contingut

1a sessió. UNA NOVA MIRADA. FOTOGRAFIA DE LA GLOBALITZACIÓ

Divendres 18 d’octubre de 18h a 21h. Maria Nadeu

Maria Nadeu

Realitzarem un taller d’anàlisi contemplatiu de la realitat. Veurem quina és la nostra mirada de partida: els prejudicis, els biaixos, els encegaments… Això ens ajudarà a construir una mirada més neta sobre la realitat present. 

Dissabte 19 d’octubre de 10h a 14h. Oscar Mateos

Oscar Mateos

Ponència marc que ens donarà una panoràmica global de tots els temes que tractarem durant el curs.

2a sessió. QÜESTIONS GLOBALS-RESISTÈNCIES GLOBALS (I). LA CRISI ECOLÒGICA. 

Dissabte 26 d'octubre de 10h a 14h. amb Santiago Álvarez

Santiago Alvarez

Una primera mirada a la globalització abordant-ne alguns dels principals reptes com el que presenta l’ecologia i el canvi climàtic, i l’impacte que té sobre determinades zones del planeta. Mirarem a nivell de resistències que s’està movent des del moviment ecologista, des de les propostes pel decreixement i des de la mateixa teologia a partir de la publicació de la Laudato Si’ 

3a sessió. QÜESTIONS GLOBALS-RESISTÈNCIES GLOBALS (II). LA CRISI MIGRATÒRIA.

Dissabte 16 de novembre de 10h a 14h amb Sanja Rahim (linkedin) i Olga Correa

Sanja Rahim
Olga Correa

Una segona mirada a la globalització analitzant causes dels grans moviments migratoris actuals i la seva dinàmica global. Concretarem en la realitat d’acollida a Catalunya: el sistema de protecció i refugi, l’arribada de menors no acompanyats i la necessitat de construcció d’una societat hospitalària en el marc del pensament decolonial.

4a sessió. QÜESTIONS LOCALS-RESISTÈNCIA COMUNITÀRIA (I) EL NOU LLAÇ SOCIAL: INDIVIDUALISME I COMUNITAT 

Dissabte 30 de novembre de 10h a 14h amb Pau Cuadern i Ignasi Escudero

Pau Cuadern
Ignasi Escudero

La crisi de la política i la destrucció del teixit associatiu i comunitari ens ha portat a una situació d’indefensió, i en un terreny adobat per noves formes polítiques algunes de caràcter autoritari. És possible refer-nos d’aquesta crisi i recuperar aquestes dimensions política i comunitària des de baix. Coneixerem en la sessió algunes experiències de resistència que ens poden donar pistes. 

5a sessió. QÜESTIONS LOCALS-RESISTÈNCIA COMUNITÀRIA (II) CRISI DE CURES I FEMINISME, NOU ABORDATGE SOCIAL

Dissabte 14 de desembre de 10h a 14h amb Araceli Caballero i Lourdes Zambrana 

Araceli Caballero
Lourdes Zambrana

La desigualtat és l’element que marca la nostra societat i el nostre sistema capitalista. L’estem normalitzant fins al punt de què no veiem com a viable cap alternativa. Com recuperar una economia desmercantilitzada on el centre sigui la persona? Farem especial atenció a les veus que estan sorgint des del feminisme i l’economia de les cures. 

6a sessió. RESISTÈNCIA ÍNTIMA I UTOPIA: CRIDATS A TRANSFORMAR LA REALITAT

Divendres 10 de gener de 18h a 21h amb José Laguna

Descarga

Davant de la crisi de les utopies, queda algun lloc per l’esperança? Pepe Laguna, teòleg i músic, ens presentarà en aquesta darrera ponència, com arrelar una utopia no en les modes o l’optimisme, sinó en la profunditat de la utopia de l’evangeli de Jesús.

Dissabte 11 de gener de 10h a 14h. amb Maria del Carmen de la Fuente

Maria del Carmen de la Fuente

Serà una matinal de recollir els fruits del curs i de posar-los en ordre ( les intuïcions, els coneixements, els sentiments …) per des d’allí construir relats i crides personals a una transformació del nostre món des d’allò que és proper i quotidià.

Cuándo
octubre 18th, 2019 12:00 AM to enero 11th, 2020 12:00 AM
Localización
Roger de Llúria 13
BARCELONA, Barcelona 08010
España
Mostrar mapa más grande
Contacto
Fijo: 933172338
Correo electrónico: