Si no veus aquest correu, fes clic aquí.
Untitled Document


 

Benvolguts/des,

iniciem el mes de novembre amb la mirada posada en els vint-i-cinc anys de l'assasinat dels jesuïtes de la UCA. Per recordar-ho, us convidem a la taula rodona que tindrà lloc el dimecres 19 de novembre a la nostra sala d'actes.

Cordialment,

L’equip de Cristianisme i Justícia.


El llegat d'un martiri. Vint-i-cinc anys de l'assasinat dels jesuïtes de la UCA (1989 - 2014)

El 16 de novembre de 1989 un grup de militars de les Forces Armades salvadorenques va irrompre a la Universitat Centroamericana José Simeón Cañas (UCA) i assassinà sis jesuïtes i  dues dones que treballaven a la casa (Elba i Celina Ramos).  Des de Cristianisme i Justícia us convidem a recordar els vint-i-cinc anys d’aquest martiri amb una taula rodona en què es parli de les raons d’aquest assassinat, del compromís polític de les víctimes, de la vigència del seu pensament en un temps que torna a requerir una teologia compromesa.

Per això hem convidat:

Margarita García O’Meany.  Llicenciada en sociologia per la UCA (1981-1985).
Xavier Alegre. Jesuïta. Teòleg i professor de Nou Testament a la Facultat de Teologia de Catalunya i a la UCA de San Salvador.
José Sols. Doctor en teologia, director de la Càtedra d’Ètica i Pensament cristià de l‘IQS (Universitat Ramon Llull). Autor del Quadern CJ 191 - Les Raons d’Ellacuría, publicat com a commemoració dels vint-i-cinc anys.

Data: dimecres 19 de novembre
Hora: 19h
Lloc: sala d'actes de Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Bcn.)

Descarrega't la invitació a l'acte clicant aquí. Informació detallada de l'acte en el nostre Facebook, i retransmissió en directe en streaming a través de la nostra web


En motiu dels vint-i-cinc anys de l'assassinat dels jesuïtes es realitzaran també els següents actes:

Dimarts 11 de novembre a les 19h. La Universitat al servei dels més pobres. Lloc: ESADE (Av. Pedralbes, 60-62, Barcelona)

Dimarts 18 de novembre a les 15:30h. Universitat i justícia social: en els 25 anys de la mort d'Ignacio Ellacuría i els jesuïtes màrtirs d'El Salvador. Lloc: Institut Químic de Sarrià (Via Augusta 390, Bcn)

AGENDA

6 de novembre a les 19h. Jornada "Identitat i pertinença en infants i joves d'origen immigrant", organitzada per les Entitats del Sector Social dels Jesuïtes a Catalunya. Lloc: Casal Loiola (c/ Balmes 138, Bcn)

10 de novembre a les 19h. Inici del curs Guillem Rovirosa , revolució cristiana i classe treballadora, amb M.A.Hernández, F.Piñeiro i Ll.Mascaray.

11 de novembre a les 19h. Inici del curs Profetisme davant la desigualtat. Dels profetes d’Israel als nous moviments socials, amb J.Botey.

18 de novembre a les 19h. Tertúlia mensual Primera Plana. Claus de lectura per entendre l'actualitat, amb Luís Sols i Oriol Prado. Aquest any es realitza al Casal Loiola. (c/ Balmes 138, Bcn)

28 de novembre a les 19h. Cicle de cinema Ignasi Salvat. Visionat de la pel·lícula Intocable. Presenta: Nubar Hamparzoumian. Lloc: Sala d'actes de Cristianisme i Justícia (c/ Roger de Llúria 13, Bcn)

 

Segueix-nos:

La nostra web
El nostre Blog

E-mail: info@fespinal.com
Dona't de baixa
ROGER DE LLÚRIA 13, 1
BARCELONA, Barcelona 08010
España
Edita la teva informació aqui.