FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

In 2020, 9,096 people have contributed to us.
In 2021 we need to be 10,000 contributors. Only with your help will we continue to sustain our activity. Contribute to CJ!
 

Curs «Atrapats pel temps. Repensar el temps per a una vida en plenitud»

 El registro para este evento se encuentra cerrado
Som conscients de què alguna cosa no acaba de rutllar en la vivència del temps que té la nostra societat: esgotament, superficialitat, dispersió… Vivim malament el temps: amb presses, sense atendre mai allò que realment voldríem, sense copsar el sentit final que s’amaga darrere les nostres renúncies. Per això volem reflexionar al voltant del temps i de com el vivim. Parlarem de fins a quin punt les estructures socials i econòmiques marquen uns ritmes que condicionen la nostra vida. Reflexionarem sobre com afecta tot això a la fe i a la nostra noció d’esperança i ens dotarem d’eines vitals, espirituals i d’acció per a viure un temps que sigui vida en plenitud.

Informació general

Coordinació

Joan Carrera i Tere Iribarren

Calendari del curs

Sessions en dijous, de 19 a 20.30h

Modalitats de participació i preu

Curs sencer (6 sessions):

  • Tarifa normal: 55€
  • Persones en situació d’atur i estudiants: 45€ 

Curs parcial (3 sessions a escollir):

  • Tarifa normal: 35€
  • Persones en situació d’atur i estudiants: 25€ 

No es deixarà d'admetre ningú per motius econòmics

Contingut

18 d’octubre​​. «Festina lente» (Afanya't lentament). Una mirada sobre el temps des de la vida contemplativa. Gema Juan 

Gema Juan

Des de l'experiència de la vida monàstica i des d'una mirada més antropològica, volem fer una reflexió sobre la necessitat d’ordenar el temps, la consciència de les hores, la separació entre temps de treball i temps d'oració, etc.

 

25 d’octubre. Què vol dir pensar l’eternitat avui? Nurya Martínez-Gayol

Nurya Martínez-Gayol

A partir del tractament del temps que en fa la Bíblia (el mil·lenarisme, la visió apocalíptica o profètica...) i amb un ull posat en el present, intentarem veure quina és la imatge escatològica que es correspon millor a la nostra posmodernitat.

8 de novembre. La plenitud del temps. Josep Mª Lozano 

Josep Mª Lozano 

Una mirada als ritmes i temps del nostre món (estrès, presses, hiper comunicacions, etc.) necessita ser acompanyada d’una proposta per a viure el temps de manera fonda i compromesa. Com caldria interpretar avui el famós Carpe Diem, sovint tan mal entès? Més encara, com ens ajuda l'espiritualitat a fer-ho?

15 de novembre. Temps productius contra temps reproductius. Sandra Ezquerra

Sandra Ezquerra

En aquesta sessió intentarem reflexionar sobre fins a quin punt el sistema econòmic capitalista marca els nostres temps vitals. I que caldria canviar perquè es donés una major importància als anomenats temps reproductius o temps de cura, davant dels temps purament productius.

22 de novembre. El temps, tribunal de la història. Manuel Reyes Mate

Manuel Reyes Mate

De la mà de l’autor del  llibre que duu el mateix i suggeridor títol, ens mourem entre els dos pols: el temps d’internet que res vol saber del passat i crea il·lusió d’immortalitat, i el temps bíblic, que sí que sap del passat i que afronta la pregunta pel mal i el patiment. Segons quin sigui el pol que prevalgui, la vida pot arribar a ser molt diferent. 

29 de novembre. Construir avui l’esperança. David Fernández

David Fernàndez

A través d’una relectura del quadern del nostre estimat Jaume Botey (Construir avui l’esperança, n. 154),  hem demanat a un activista com David Fernández que ens ajudi a donar una visió més sociològica del temps. Una visió que ens permeti entreveure alternatives per a poder reconstruir un futur esperançat.

Cuándo
October 18th, 2018 7:00 PM   hasta   November 29th, 2018 7:00 PM
Localización
Roger de Llúria 13
BARCELONA, Barcelona 08010
España

Mostrar mapa más grande
Contacto
Fijo: 933172338
Correo electrónico:
Matrícula
Tarifa
Normal 6 sessions 55,00 €
Normal 3 sessions 35,00 €
Persones en situació d'atur i estudiants -10,00 €

Ayude a difundir

Por favor, ayúdenos a que sus amigos, colegas y seguidores sepan sobre nuestra página.: Curs «Atrapats pel temps. Repensar el temps per a una vida en plenitud»


También puede compartir el enlace siguiente por correo electrónico o en su página web.
https://www.cristianismeijusticia.net/en/civicrm/event/info?id=246&reset=1