FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

Jornada “Diversitat i transcendent, camins de convivència”

 El registro para este evento se encuentra cerrado
La diversitat és un fet que ens ajuda a pensar en la nostra identitat, individual i col.lectiva. La trobada amb l’altre es dóna entre dues realitats, dues representacions del món, dues pràctiques. Si tenim en compte l’aspecte transcendent de les persones, llavors, ens trobem amb imatges i pràctiques molt concretes, adreçades a manifestar una interioritat, una espiritualitat, unes creences... La diversitat i el transcendent conformen un binomi que percebem amb matisos: des de la curiositat fins la desconfiança o la por. En un context divers, sovint busquem tot allò que ens és comú. I certament, aquest és un àmbit de trobada...però no sempre ens fem conscients de les possibilitats que ens obre la diferència. En aquesta jornada reflexionarem sobre la diversitat i el transcendent, i veurem com l’experiència espiritual i religiosa poden revelar-se com a espais de convivència.

Informació general

Calendari

Única sessió dissabte 2 de març de 2019, de 10 a 14h

Programa

10h. Inauguració de la jornada a càrrec de representants institucionals.
10:30h. Espai meditatiu a càrrec de Joan Miró (grup Airun) i Sara Beltrán (Migra Studium)
11h. Ponències: 

  • Els fonaments: interioritat, espiritualitat, religió amb Josep Otón. Doctor en Història i professor a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona.  La interioritat és un àmbit comú a tot ésser humà, independentment de la seva cultura o tradició religiosa. Des d'aquesta dimensió interior ens podem obrir a l'experiència del transcendent, de l'espiritualitat. Les religions ens aporten conceptes, símbols i relats que ens ajuden a articular aquesta vivència íntima i personal.
  • Pedagogia de la convivència: necessitats, propostes i paradoxes amb Marta Burguet. Doctora en Pedagogia i professora del Departament de Teoria i Història de l’Educació, Facultat de Pedagogia, Universitat de Barcelona. Aprendre a viure junts, els que pensem, sentim, i ens movem per conviccions diferents, també és possible. Apuntarem algunes de les necessitats normatives i sentides, així com propostes per educar en aquest repte convivencial i les paradoxes a considerar.

12:45h. Descans-cafè
13h. Taula “Experiències que construeixen convivència”: 

  • Laia Montserrat, psicòloga, psicoterapeuta i docent al Postgrau d’Educació de la Interioritat, Universitat La Salle, i al Màster de Mindfulness i Psicoteràpia, Universitat de Barcelona. Col.labora en la difusió de l’espiritualitat laica i la seva integració en la vida quotidiana.
  • Hallar Abderrahaman Mohamed, treballadora social i investigadora
  • Prudencia Martínez, mestra, psicòloga i psicopedagoga, professora del Departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació, Facultat de Pedagogia, Universitat de Barcelona, membre de la comunitat bahá’í.

Conductor de la taula:

  • Joan Hernández. Professor a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona, director del GTER (Grup de Treball Estable de Religions), vicepresident de Religions for Peace Europa, i director del Secretariat Diocesà de Relacions Interreligioses de l’Arquebisbat de Barcelona.

14h. Tancament jornada.

Preu

Aportació voluntària

Cuándo
March 2nd, 2019 10:00 AM   hasta   2:00 PM
Matrícula
Aportació voluntaria
Estadísticas actos
Número de asistentes contabilizados

Ayude a difundir

Por favor, ayúdenos a que sus amigos, colegas y seguidores sepan sobre nuestra página.: Jornada “Diversitat i transcendent, camins de convivència”


También puede compartir el enlace siguiente por correo electrónico o en su página web.
https://www.cristianismeijusticia.net/en/civicrm/event/info?id=277&reset=1