Acte d'inauguració del curs 2021-2022. "Una ferida infinita"

 El registro para este evento se encuentra cerrado
La conferència inaugural "Una ferida infinita" anirà a càrrec del filòsof Josep M. Esquirol.
José Ignacio García, nou director de Cristianisme i Justícia, presentarà les línees de reflexió i les novetats d'aquest curs AFORAMENT COMPLET, podeu seguir l'acte via streaming: https://www.youtube.com/watch?v=RkPMar9upOs

Dimarts 5 d’octubre de 2021, a les 19h. NOVA DATA: DIJOUS 7 D'OCTUBRE DE 2021 A LES 19H

Amb Josep M. Esquirol

Josep M. Esquirol
 

Conferència inaugural del curs 2021-2022 amb Josep M. Esquirol, filòsof i assagista.

José Ignacio García, nou director de Cristianisme i Justícia, presentarà les línees de reflexió i les novetats d'aquest curs

Esdeveniment presencial, obert al públic general i gratuït amb inscripció prèvia (per mesures covid19), presentarem las línees de reflexió del centre i les novetats d'aquest curs.

Fotografia de Miquel Taverna - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, CC BY-SA 4.0, Link

Una ferida infinita

La ciència moderna ens fa somiar a vegades amb un ésser humà que sigui capaç de tot. La pregunta sobre què és ser humà és cabdal davant les qüestions que el transhumanisme planteja. Veiem sovint la feblesa o ignorancia humanes solament com quelcom transitori i no constitutiu de l'ésser humà. “És qüestió de temps”, diem sovint. I tanmateix, els sofriments de la pandèmia ens han tornat a situar la vulnerabilitat com a quelcom central de l’experiència del que és ser humà. Quin model de persona hauríem d’anar desvetllant en les dècades properes?
Coincideix que aquest curs que comença celebrem l’any ignasià, el record d’una ferida de bala de canó defensant Pamplona que va canviar la vida d’Ignasi de Loiola. En aquella batalla (numantina!) on sabia que no podia guanyar, ell va voler defensar el seu honor negant a rendir-se. Tampoc després d’uns mesos no es volia rendir i va ordenar que li tallessin un troç d’os de la cama malferida (per suposat sense anestèsia) per motius estètics. Una ferida rera una altra, i un temps de guarició de cadascuna d’elles, li obria un espai i un temps per poder meditar en solitud sobre la seva vida. Poc a poc, les ferides posaven en dubte aquella vanaglòria que ell buscava, i va anar guanyant en ell un sentiment de profunda humilitat.

Cuándo
Octubre 7th, 2021 from  7:00 PM to  8:30 PM
Localización
Roger de Llúria 13
BARCELONA, Barcelona 08010
España
Mostrar mapa más grande
Contacto
Fijo: 933172338
Correo electrónico:
Matrícula
Aportació voluntària