Contacta

Contacta

FacebookTwitterYoutubeGoogle PlusInstagram

Grups de treball

Grup d鈥檈studi de les migracions

Durant el curs 2015-2016 el grup ha treballat el llibre d鈥橝ndreu Domingo 鈥淐atalunya al mirall de la immigraci贸鈥, una radiografia de la situaci贸 de la immigraci贸 al nostre pa铆s.

Per aquest curs 2016-2017 el grup de reflexi贸 tractar脿 de tres q眉estions te贸rico-pr脿ctiques que tenen molt impacte sobre la poblaci贸 migrant: el dret a la nacionalitat, el dret a vot i a la plena ciutadania i les fronteres externes i internes.

El grup est脿 coordinat per Margarita Garc铆a O鈥橫eany, i aplega unes quinze persones que provenen de diversos 脿mbits relacionats amb la gesti贸 del fenomen migratori. Transmet les seves reflexions a trav茅s d鈥檃rticles publicats a la web de Migra Studium i al blog de Cristianisme i Just铆cia.

Per participar o rebre informaci贸: margagarcia@migrastudium.org

Grup sobre g猫nere i feminismes

Actualment les dones continuen sense poder gaudir en condicions d'igualtat respecte als homes dels seus drets civils, pol铆tics, socials, culturals i econ貌mics. 脡s per aix貌 que proposem un nou grup de treball al voltant del g猫nere i els diversos feminismes on aquest curs comen莽arem per abordar una tem脿tica que ens preocupa especialment: la crisi de les cures en la nostra societat i la discriminaci贸 que comporta.

Durant aquest proper curs reflexionarem sobre la maternitat i la paternitat donant un pas d'aquestes realitats, enteses solament com un rol individual associat moltes vegades al fet biol貌gic de ser pare o mare, cap a la dimensi贸 social i comunit脿ria de la crian莽a que ens implica a tots i a totes. Pensem que es tracta d'un debat que ja ha entrat en l'agenda de l'opini贸 p煤blica i des del cristianisme tenim coses interessants a dir sobre aquesta vertent de vida comunit脿ria i de responsabilitat col路lectiva que ens vincula a la vegada amb el tema de la socialitzaci贸 de les cures del qual ja vam parlar l'any passat. Per a qu猫 la reflexi贸 pugui donar fruits treballarem sobre el llibre 驴D贸nde est谩 mi tribu? de Carolina del Olmo".

Aquest grup es reuneix unes quatre o cinc vegades al llarg del curs i est脿 coordinat per Sonia Herrera i Nani Vall-llossera.

Per participar o rebre informaci贸: sherrera@fespinal.com

Grup de treball sobre educaci贸 i just铆cia

Som un grup d'educadors/es que sintonitzem amb el pensament i el treball que es fa des del Centre d'estudis Cristianisme i Just铆cia, i que ens mou la passi贸 per educar. 脡s per aix貌 que hem decidit trobar-nos per tal de reflexionar sobre la manera de desvetllar entre els nostres alumnes i a les nostres escoles la consci猫ncia i el sentit de just铆cia. En altres paraules, com ampliar la mirada dels nostres alumnes cap aquelles realitats de desigualtat, injust铆cia, pobresa, viol猫ncia que configuren el nostre m贸n.

La metodologia ser脿 la que el grup vagi acordant, per貌 ser脿 sobretot participativa. Amb un material previ a cada sessi贸, i una dinamitzaci贸 de la trobada a c脿rrec de persones del mateix grup.

脡s molt important el comprom铆s de participar en totes les sessions, ja que no es tracta de cap curs sin贸 d'una reflexi贸 compartida que es vagi construint des de baix. Volem regalar-nos temps i espai per pensar i repensar la nostra feina.

Aquest curs 2016-2017 ens trobarem els dissabtes 22 d鈥檕ctubre, 26 de novembre, 28 de gener

25 de mar莽, 27 de maig de 10:00 a 12:00 a la seu de Cristianisme i Just铆cia (Roger de Ll煤ria, 13)

Per participar i rebre m茅s informaci贸:    oriol.jimenez@fje.edu   manuandueza@gmail.com

Grup d鈥檈conomia

Durant el curs passat vam estudiar i publicar algunes ressenyes al voltant dels temes: salari, treball, diners, finances i usura. La nostra reflexi贸 ha quedat recollida en el blog de Cristianisme i Just铆cia amb el nom d' Irrenunciables鈥. Tamb茅 hem tractat altres temes, com l'estudi a fons d'un document del Secretariat per a la Just铆cia Social i l'Ecologia de la Companyia de Jes煤s, a favor d'una   economia global justa

Aquest curs 2016-2017 ens centrarem en el 芦subjecte econ貌mic禄 des del punt de vista de la 芦persona humana禄, contrastant les significacions que hi ha entre una concepci贸 capitalista i una concepci贸 cristiana segons la tradici贸 i l'ensenyament social de l'Esgl茅sia. S'ha fet ja molt treball en aquesta contraposici贸. Tamb茅 hem entrat en l'an脿lisi del discurs que el P. Pedro Arrupe va pronunciar a Val猫ncia l'any 1973, davant les Associacions d'Antics Alumnes dels col路legis de jesu茂tes de tot el m贸n. Ens sembla un discurs actual i fonamental per a entendre les estructures econ貌miques i la formaci贸 dels joves. Si ens d贸na temps, comen莽arem a analitzar alguns documents i materials que s'estudien en les facultats d'economia. Aquesta tasca segurament ens ocupar脿 els propers dos o tres anys.

Per a participar i rebre m茅s informaci贸: jrenau@jesuites.net

Grup d鈥櫭╰ica i sostenibilitat

Aquest grup es reuneix unes quatre o cinc vegades durant el curs. El curs 2015- 2016 ens vam centrar en l'an脿lisi de la Laudato si鈥  i en les seves connotacions en la vida actual, en un context de reflexi贸-acci贸, particularment dins la fam铆lia ignasiana i tenint en compte les propostes i col路laboraci贸 amb la xarxa ignasiana Ecojesuit. Vam estar especialment atents, tamb茅 a la reuni贸 mundial COB-21 que es va celebrar el mes de desembre del 2015 i als nous objectius del Mil路leni.

Per a participar o rebre m茅s informaci贸: carmell@am.ub.es

Grup de professionals

Est脿 format per persones de diferents edats i entorns professionals que cerquen compartir una reflexi贸 i un debat sobre el sentit cristi脿, utilitat i manera de viure la seva activitat laboral. Els temes tractats els darrers anys han estat la relaci贸 entre "Vida i treball", "Espiritualitat i vida laboral", "La missi贸 personal i professional", des de diverses perspectives. I tamb茅 "Qui 茅s el meu 'Jefe'" o "Temps de valors i el valor del temps", en el que es va abordar la no sempre f脿cil conciliaci贸 entre la feina i la vida familiar. L'煤ltim curs es va dedicar a "El treball i les emocions", a la llum de l'any de la Misericordia i de l'enc铆clica del Papa Francesc "Laudato si".  Un dels objectius principals del grup 茅s configurar un espai per abordar la coher猫ncia entre vida personal i laboral, tot compartint textos, altres materials de reflexi贸  i les experi猫ncies personals durant les reunions. I com a membres de la comunitat de CJ  vol ser tamb茅 llavor transformadora en les realitats professionals i socials. El grup es reuneix una vegada al mes.

M茅s informaci贸: info@fespinal.com