FacebookTwitterYoutubeGoogle PlusInstagramTelegram

Actes en directe

Els dilluns dels Drets Humans. Llibertats emmordassades

Dilluns 3 de desembre de 2018 a las 19h

Sala d'actes de Cristianisme i Justícia

En els darrers temps s’ha produït en el nostre país una important regressió pel que fa al respecte a les llibertats civils i polítiques essencials en una democràcia: llibertat ideològica, d’expressió i reunió en l’espai públic, els drets de participació política… Les recents reformes del codi Penal o de la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana (la denominada “Llei mordassa”), polítiques governamentals i decisions judicials, han suposat una greu vulneració d’aquests drets fonamentals, mitjançant la repressió sobre entitats, líders socials i polítics, artistes i altres ciutadans i un preocupant deteriorament de la qualitat democràtica del nostre sistema polític. Quines són les causes i les dimensions d’aquesta involució? Quines en poden ser les conseqüències? Com caldria fer-hi front?

Ponents :

  • Albert Elfa Canut. Periodista i director de documentals al programa “Sense Ficció” de TV3. Ha estat corresponsal a diversos països, dels Estats Units fins al Pròxim Orient, i ara prepara un documental sobre la llibertat D’expressió.
  • Joan Baucells Lladós. professor titular de Dret Penal a la UAB. És membre del grup de recerca “Dret penal i noves tendències de la política criminal”, reconegut per la Generalitat de Catalunya, a la mateixa universitat.

Moderació :

  • Luca Gervasoni Vila. President de Lafede - organitzacions per la Justícia Global, Codirector de NOVACT-Institut Internacional per l’Acció Noviolenta i professor associat a la UOC.

 

Pots veure totes les emissions anteriors en el seguent enllaç.