Primera trobada estatal sobre noviolència i cristianisme

La trobada, prevista pels dies 26 i 27 de juny, es podrà seguir presencial i telemàticament

El "Grupo de Noviolencia y Cristianismo" (GNC) del Colectivo Noviolencia convoca una trobada els dies 26 i 27 de juny, amb l'objectiu d'unir a persones que desitgin aprofundir en la manera de viure noviolentament la seva fe en Jesús de Natzaret.

Després d'un any de treball, el GNC llança aquesta iniciativa amb l'esperança de promoure un debat i, alhora, impulsar experiències de noviolència en el marc de l'Església catòlica. Davant la creixent divisió, polarització social i les múltiples situacions de precarietat i abandonament, “la fe cristiana ens exigeix no mirar a un altre costat i donar respostes que provinguin de la tradició noviolenta”, afirmen els organitzadors, que s’inspiren en el tres exemples que “el mateix Jesús va proposar (posar l’altra galta, lliurar l’altre vestit i caminar l’altra milla”.

La finalitat d'aquesta trobada és analitzar les relacions entre el cristianisme i la noviolència, aprofundint en referències històriques i proposant l'obertura del Grup per multiplicar experiències.

De fet, Cristianisme i Justícia també té tradició en el cultiu d’aquesta noviolència. La creació del Grup de Treball en Noviolència Cristiana l’any 2018 i la producció i difusió del projecte Mou la noviolència al llarg dels següents anys en són un exemple. Aquest projecte ofereix unitats didàctiques per treballar amb grups de diferents edats dinàmiques i continguts que els capacitin a descobrir, desarmar i revertir les violències que trobem en el dia a dia, i que permetin donar a conèixer les experiències de noviolència i lluita pacífica pels drets humans en cada etapa de la història. Les fitxes per les persones que guien el grup van acompanyades de vídeos d’animació que inspirin i sintetitzin els missatges. Recentment ha estat publicada la unitat 10 «Experiències de noviolència en la societat», que concreta amb propostes i històries la noviolència a petita escala: al veïnat, amb la família, a la feina... I en els propers mesos s’aniran publicant les últimes unitats.

Tres dels membres de l’equip del Mou la Noviolència formen part del «Grupo de Noviolencia y Cristianismo», que vol donar forma a una plataforma per cultivar i aplicar la noviolència cristiana en l’àmbit d’Espanya.

Per facilitar l'assistència des de qualsevol punt geogràfic, s'obren les inscripcions amb les modalitats presencial i virtual.