FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

Recés a la ciutat. Dissabte Sant

Lloc: 
Església del Sagrat Cor, c. Casp, 27 - Barcelona
Data: 
31/03/2018

Acompanyat i dirigit per Josep M. Rambla, jesuïta.

Dijous Sant:

  • 19.30h: Celebració de la Cena del Senyor
  • 22 a 22.50h: Meditació/Pregària    

«LA SOLEDAT» 

Jesús sol, abandonat, traït, sentint Déu llunyà. Assumeix la soledat del nostre món: persones atrapades a les nostres fronteres o empresonades injustament, joves perduts en els deserts de les nostres metròpolis, ancians convertits en objectes inútils i sobrers... L’epidèmia de la soledat! I, amb tot, la soledat és l’espai de la confiança. Ni que hom s’escapi fins a l’extrem del món «allà hi ets Tu, Déu meu». Per això, la soledat pot ser aquella «pàtria dels forts» on hom hi viu el sentit més profund de la condició humana. La «soledad sonora».

Divendres Sant:

  • 11.30 a 13.30h Meditació/Pregària

«EL DOLOR»

El Crist, «home de dolors»! Torturat, desfigurat, convertit en espant pels qui el veuen i en fugen... El dolor del món: l’horror de morir de fam, de morir extenuats enmig del mar, ser torturat i mort per oposar-se a la tortura dels altres... Però el cristianisme no és una exaltació del sofriment. El dolor del Crist és el dolor de la creu, que atrau tot el dolor del món i el salva. Amb el Crist, el sofriment es converteix en creu. I, si el nostre sofriment neix de la mateixa lluita contra el patiment dels altres, es converteix en llum enmig de la «globalització de la indiferència».

  • 17h Celebració del misteri de la mort de Jesús
  • 19h Via Crucis          

Amb textos i música de La Passió segons sant Mateu, de J. S. Bach.

El conduirà el P. Francesc-Roma, sj.

Dissabte Sant:

  • 11.30 a 13.30h Meditació/Pregària

«LA MEVA ALEGRIA»

«La meva alegria», ens diu Jesús. Perquè el Déu amagat és plenitud de vida, de felicitat i d’alegria... Ell va arribar a la plenitud per la seva fidelitat fins a la creu. Però, parlar de felicitat i d’alegria pot semblar insultant en el món d’avui. Sí, l’alegria és «un goig difícil». Viure el goig de la fraternitat, l’alegria de la misericòrdia, la plenitud d’una joia ecològica, les immenses possibilitats de plaer d’una vida sòbria i reconciliada amb totes les coses... «La nostra tristesa infinita sols es cura amb un infinit amor» (Papa Francesc).

  • 20.30h Vetlla Pasqual. «Celebrem la vida!»