FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

days
hours
minutes
seconds
We are now 8.483 contributors!
We need to grow to 10,000 before the end of the year. Only with your help will we continue to sustain our activity. Contribute to CJ!
 

A reveure, Jaume

L'equip de Cristianisme i Justícia plora la mort de Jaume Botey, un dels seus membres més actius.

Aquesta passada nit (15 de febrer) ens ha deixat Jaume Botey. Com sabeu el Jaume acabava d'escriure el quadern CJ 204: "A 500 anys de la reforma protestant" que havia tingut tan bona acollida i que els darrers mesos havia presentat a molts punts de Catalunya.

Teòleg, professor, escriptor, polític... El Jaume ha estat un membre molt actiu del nostre seminari teològic i un infatigable activista social, així com un gran referent i un far de les lluites altermundistes per a molts de nosaltres.

Podrem dir adeu al Jaume a partir de demà dissabte 17 a les 12 del migdia i tot el diumenge al tanatori l'Hospitalet-Ronda. L'acte de comiat serà el dilluns a les 10:30 a la parròquia de santa Eulàlia de Mèrida de la plaça de l'Ajuntament de l'Hospitalet.

La sobtada mort del Jaume ens deixa una mica orfes, però ens deixa un gran llegat. Potser un dels millors homenatges que li podem fer és tornar a les seves paraules i rellegir un altre quadern seu de fa 10 anys -Construir l'esperança- on escrivia: "Allò que s’estima utòpicament dirigeix tots els moviments de la llibertat. D’altra banda, allò que és nou mai no és del tot nou. Sempre hi ha hagut algú que ho ha intentat abans en la mateixa direcció."

(La fotografia és d'Oriol Duran/El Punt Avui).