Cristianisme i Justícia potencia la seva oferta en línia

El centre d’estudis presenta una programació en la que conviuen les propostes presencials i virtuals

Com a resposta a l’excepcionalitat i la incertesa que encara tenim de cara al futur més immediat, però també consolidant la línia iniciada els darrers anys i l’experiència que ha suposat el confinament, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia presenta, per al curs vinent, una programació en la que guanyen terreny les propostes en línia i a través de l’Aula Virtual.

Una aposta que permet fer front a les mesures de prevenció per lluitar contra la pandèmia que puguin ser necessàries durant els propers mesos, però que també respon a la creixent demanda i la voluntat per facilitar que l’oferta del centre pugui arribar a moltes més persones, precisament en un moment en què la reflexió sobre el que està passant es fa més urgent i necessària. 

Justament el curs central del primer trimestre s’oferirà en línia, a partir del 22 d’octubre, i estarà dedicat a l’emergència climàtica. Coordinat pel jesuïta Joan Carrera, llicenciat en Medicina i doctor en Teologia, autor de diverses publicacions sobre la qüestió ecològica, el curs comptarà amb experts com Carme Llasat, Santiago Álvarez, Sandra Sotelo, Jaume Tatay, Marta Tafalla i Xavier Melloni, que abordaran diferents dimensions de l’emergència climàtica, des de la ciència, l’espiritualitat, l’activisme, l’economia, les desigualtats o el diàleg entre cultures i religions. Les persones que s’hi inscriguin podran seguir el curs en línia des de casa, a través d’internet. 

Al costat de propostes i activitats habituals de cada any, el curs vinent s’engega una novetat: el grup de lectura impulsat per joves d’entre 18 i 30 anys, amb voluntat de compartir temps i reflexió al voltant de sis lectures. Aquesta serà una de les activitats presencials, amb periodicitat bimensual, que comença el 17 de setembre i estarà coordinada per Anna Barba i Pau Cuadern. 

D’altra banda, una proposta que es consolida és l’anomenat CIT (Curs d’Iniciació Teològica), que arriba a la seva novena edició, amb una síntesi dels fonaments de la fe cristiana des de la perspectiva pròpia de Cristianisme i Justícia. 

També cal destacar els dissabtes socials i els dissabtes teològics, sessions per reflexionar amb profunditat, amb mirada crítica i constructiva a les qüestions socials i teològiques rellevants. Més d’una desena de seminaris, el cicle de cinema Ignasi Salvat, i el cicle de conferències d’Els Dilluns dels Drets Humans, entre altres activitats i xerrades, completen la programació, que es pot trobar al web del centre.

Pel que fa a l’Aula Virtual, la plataforma pedagògica del centre, ofereix 10 cursos que toquen els temes centrals de treball del centre d’estudis: la teologia al servei de la fe i la justícia, l’experiència de Déu, el diàleg amb les altres religions, la teologia feminista o la necessitat de reconèixer la vulnerabilitat i prioritzar les cures. 

La inauguració institucional del curs tindrà lloc el dimarts 13 d’octubre, i anirà a càrrec de Santiago Alba Rico, escriptor i filòsof, a qui s’ha demanat una ponència amb el títol “Què hem de preservar?”, ja que tot i que sovint en aquest temps de pandèmia ens preguntem què cal canviar, és necessari posar-nos d’acord abans sobre què seria bo preservar. 

Tota la informació dels cursos, seminaris i activitats es pot trobar a www.cristianismeijusticia.net des d’on es pot formalitzar la inscripció. 

Descarregar programació:

●    Propostes de formació. Curs 2020-2021 [català]
●    Propuestas de formación. Curso 2020-2021 [español]