FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

days
hours
minutes
seconds
We are now 8.415 contributors!
We need to grow to 10,000 before the end of the year. Only with your help will we continue to sustain our activity. Contribute to CJ!
 

Els dilluns dels Drets Humans: Llibertats emmordassades

Lloc: 
Sala d'actes de Cristianisme i Justícia - Roger de Llúria, 13
Data: 
Monday, 3 December, 2018
Hora: 
19:25 to 20:55

En els darrers temps s’ha produït en el nostre país una important regressió pel que fa al respecte a les llibertats civils i polítiques essencials en una democràcia: llibertat ideològica, d’expressió i reunió en l’espai públic, els drets de participació política… Les recents reformes del codi Penal o de la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana (la denominada “Llei mordassa”), polítiques governamentals i decisions judicials, han suposat una greu vulneració d’aquests drets fonamentals, mitjançant la repressió sobre entitats, líders socials i polítics, artistes i altres ciutadans i un preocupant deteriorament de la qualitat democràtica del nostre sistema polític. Quines són les causes i les dimensions d’aquesta involució? Quines en poden ser les conseqüències? Com caldria fer-hi front?

Ponents:

  • Albert Elfa Canut, periodista i director de documentals al programa “Sense Ficció” de TV3. Ha estat corresponsal a diversos països, dels Estats Units fins al Pròxim Orient, i ara prepara un documental sobre la llibertat D’expressió.
  • Joan Baucells Lladós, professor titular de Dret Penal a la UAB. És membre del grup de recerca “Dret penal i noves tendències de la política criminal”, reconegut per la Generalitat de Catalunya, a la mateixa universitat.

Modera:

  • Luca Gervasoni Vila, President de Lafede - organitzacions per la Justícia Global, Codirector de NOVACT-Institut Internacional per l’Acció Noviolenta i professor associat a la UOC.