FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

Els dilluns dels Drets Humans: Llibertats emmordassades

Lloc: 
Sala d'actes de Cristianisme i Justícia - Roger de Llúria, 13
Data: 
dilluns, 3 Desembre, 2018
Hora: 
19:25 a 20:55

En els darrers temps s’ha produït en el nostre país una important regressió pel que fa al respecte a les llibertats civils i polítiques essencials en una democràcia: llibertat ideològica, d’expressió i reunió en l’espai públic, els drets de participació política… Les recents reformes del codi Penal o de la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana (la denominada “Llei mordassa”), polítiques governamentals i decisions judicials, han suposat una greu vulneració d’aquests drets fonamentals, mitjançant la repressió sobre entitats, líders socials i polítics, artistes i altres ciutadans i un preocupant deteriorament de la qualitat democràtica del nostre sistema polític. Quines són les causes i les dimensions d’aquesta involució? Quines en poden ser les conseqüències? Com caldria fer-hi front?

Ponents:

  • Albert Elfa Canut, periodista i director de documentals al programa “Sense Ficció” de TV3. Ha estat corresponsal a diversos països, dels Estats Units fins al Pròxim Orient, i ara prepara un documental sobre la llibertat D’expressió.
  • Joan Baucells Lladós, professor titular de Dret Penal a la UAB. És membre del grup de recerca “Dret penal i noves tendències de la política criminal”, reconegut per la Generalitat de Catalunya, a la mateixa universitat.

Modera:

  • Luca Gervasoni Vila, President de Lafede - organitzacions per la Justícia Global, Codirector de NOVACT-Institut Internacional per l’Acció Noviolenta i professor associat a la UOC.