Contacta

Contacta

FacebookTwitterYoutubeGoogle PlusInstagram

Actualitat del centre

24/02/2017
Amb motiu de les darreres negociacions de la Comissi贸 Promotora per una Renda Garantida de Ciutadania amb la Generalitat de Catalunya, C脿ritas Diocesana de Barcelona, Mans Unides, Cristianisme i Just铆cia i Just铆cia i Pau alerten que l鈥檃ctual proposta de RGC exclou a les persones amb sous per sota de l鈥橧RSC.

La Renda Garantida de Ciutadania 茅s una eina per a la promoci贸 de la persona, el seu empoderament i la millora de les seves condicions de vida. Creiem que la Renda Garantida de Ciutadania 茅s especialment necess脿ria per a les persones que no perceben cap ingr茅s o tenen uns...
Salvador Busquets i sor Lucia Caram aporten arguments sobre com frenar l鈥檃ugment de la pobresa infantil per tal de protegir els m茅s vulnerables de la fam铆lia.
10/02/2017
(C脿ritas Barcelona)

De pobresa n鈥檋i ha una de sola. Aix铆 va comen莽ar la seva intervenci贸 Salvador Busquets, director de C脿ritas Diocesana de Barcelona, en la sessi贸 del Dilluns dels Drets Humans dedicada a com frenar l鈥檃ugment de la pobresa infantil. 鈥淗i ha una sola pobresa que es manifesta en tots els 脿mbits de l鈥櫭﹕ser hum脿. A vegades, parlem de diferents pobreses com si fossin fen貌mens a茂llats per貌 s贸n diversos adjectius d鈥檜n 煤nic missatge i, si se segmenten, s贸n inefica莽os鈥, va argumentar Busquets. Al seu costat,...

Nou Quadern CJ escrit per Joan Carrera.
06/02/2017
芦No hi ha dues crisis separades, una d鈥檃mbiental i una altra de social, sin贸 una sola i complexa crisi socioambiental禄. A partir d'aquesta tesi central en la Laudato si', el quadern ens presenta les idees i valors nuclears de l'enc铆clica i ens proposa una superaci贸 del dilema just铆cia/mediambient, lluita contra la pobresa/cura del planeta. El cam铆 cap a una 猫tica ecol貌gica integral es converteix, aix铆, en l'煤nica soluci贸 possible al carrer贸 sense sortida al quan ens ha portat l'actual sistema de producci贸 i consum.

Podeu descarregar el quadern...
La Fundaci贸 La Vinya convoca la cinquena edici贸 del guard贸 per a treballs de recerca en Acci贸 Social realitzats per estudiants de Batxillerat.
06/02/2017
El premi s'atorgar脿 al millor treball de recerca de batxillerat que tingui com a objecte d鈥檈studi algun dels seg眉ents temes: exclusi贸 social i pobresa, organitzacions del tercer sector d鈥檃cci贸 social o voluntariat.

Introducci贸
La Fundaci贸 la Vinya d鈥橝cci贸 Social neix l鈥檃ny 2008 amb la missi贸 d鈥檃companyar les persones m茅s desafavorides dels barris de Bellvitge i el Gornal de la ciutat de L鈥橦ospitalet vers una vida m茅s lliure i plena.

El present premi vol fer mem貌ria d鈥檈n Josep M. Pa帽ella i Mora, jesu茂ta, que va...
Sor Luc铆a Caram i Salvador Busquets participaran a la propera edici贸 del cicle 鈥淓ls dilluns dels drets humans鈥, el proper 6 de febrer.
03/02/2017

A Catalunya estem per sota de la mitjana europea en inversi贸 p煤blica en inf脿ncia. Actualment hi dediquem un 0,9% enfront del 2,2% que hi destinen els 28 pa茂sos europeus. Es calcula que tres de cada deu ciutadans menors d鈥檈dat a Catalunya afronten situacions de pobresa i exclusi贸 social. El pa铆s no ha fet prou per construir un sistema s貌lid de suport als infants per tal d鈥檃favorir el seu benestar i revertir els indicadors de pobresa i desigualtat infantil. En aquesta situaci贸, quins drets dels infants es vulneren? Qu猫 podem fer per revertir-ho?

En parlarem el proper dilluns 6 de...

En el marc del 500 aniversari de la Reforma Protestant, Cristianisme i Just铆cia ofereix aquest seminari amb Joel Cort猫s i Jaume Botey.
26/01/2017

L鈥檃ny 1517, Mart铆 Luter va iniciar un moviment de car脿cter espiritual que tingu茅 un abast i unes conseq眉猫ncies transcendentals per la hist貌ria europea i mundial. Amb les 95 tesis sobre les indulg猫ncies que planta a la porta de l鈥橢sgl茅sia de Wittenberg, s鈥檌nicia la Reforma protestant amb la que es volia que l鈥橢sgl茅sia torn茅s a l鈥橢vangeli, i que acab脿 amb la ruptura i la divisi贸.

500 anys despr茅s de la reforma protestant, el di脿leg entre protestants i cat貌lics, sense perdre les respectives identitats, 茅s un fet d鈥檈nriquiment mutu. Aix铆 ho confirma la pres猫ncia del Papa Francesc a...

Cristianisme i Just铆cia se suma a la campanya "Casa nostra, casa vostra".
24/01/2017

Des de fa un parell de mesos Cristianisme i Just铆cia s鈥檋a sumat a la campanya Casa nostra, casa vostra, en favor de l鈥檃collida de persones refugiades.

El proper 18 de febrer a les 16h, a Pla莽a Urquinaona tindr脿 lloc l鈥檃cte m茅s important de la campanya: la gran manifestaci贸 en favor de l'acollida de persones refugiades i migrants...

El curs comptar脿 amb la participaci贸 d'Eduardo Rojo, David Murillo, David Casassas, Teresa Crespo, Joan Carles Gallego, Carlos Obeso i Pepe Rodado.
18/01/2017

"Repensar el treball 茅s clau per revertir la creixent desigualtat i dotar-nos d'uns m铆nims vitals dignes que permetin garantir una societat decent". Aix铆 ho ent茅n el centre d'estudis Cristianisme i Just铆cia. Conven莽uts d'aix貌, al llarg d'aquests 煤ltims anys el centre ha estat abordant aquest debat, en els seus seminaris interns, grups de treball i publicacions.

Aquest proper mes de febrer ofereix un curs dedicat a aquest tema, en el qual es tractaran, entre altres q眉estions, l'escenari actual del m贸n del treball despr茅s de les successives reformes laborals, l'...

09/01/2017

Gaireb茅 di脿riament, inclosos dissabtes i diumenges, alguna persona del grup de voluntaris de la Fundaci贸 Migra Studium s'atansa fins a la Zona Franca, creua el control policial i visita alguns dels gaireb茅 200 interns que actualment estan internats al CIE de Barcelona. No poden oferir gran cosa, per貌 si una estona de conversa i acompanyament, davant una situaci贸 de gran tensi贸 i desorientaci贸. Els interns no entenen per qu猫 sense haver com猫s cap delicte se'ls tingui retinguts en unes condicions que tenen m茅s de pres贸 que de qualsevol altra cosa. Alguns s贸n menors, la majoria no saben l'...

Cristianisme i Just铆cia fa una crida al di脿leg en la seva reflexi贸 de final d鈥檃ny
28/12/2016

Cristianisme i Just铆cia, centre d鈥檈studis de la Companyia de Jes煤s a Catalunya, fa una crida al di脿leg en la reflexi贸 que acaba de presentar en acabar l鈥檃ny 2016. El centre lamenta que 鈥済ran part del problemes mundials estan causats per la incapacitat de di脿leg de les parts enfrontades鈥.

El r猫dit electoral de la confrontaci贸 i l鈥檃uge de l鈥檈xtrema dreta

L鈥檃ny 2016 ha servit per constatar el r猫dit electoral de l鈥櫭簊 de la confrontaci贸 de persones i col路lectius. 鈥淎ix铆 ho hem vist鈥, apunta la declaraci贸, 鈥渆n el debat...