Contacta

Contacta

FacebookTwitterYoutubeGoogle PlusInstagram

Actualitat del centre

Una proposta conjunta dels m茅s de 20 Centres Fe-Cultura-Just铆cia de la Companyia de Jes煤s a Espanya.
24/03/2017
El projecte "Somiem la ciutat, la constru茂m junts" 茅s una proposta conjunta dels m茅s de 20 Centres Fe-Cultura-Just铆cia de la Companyia de Jes煤s a Espanya. El seu objectiu 茅s desenvolupar una reflexi贸 aplicada a l'entorn de la ciutat, que reculli i impulsi iniciatives d'humanitzaci贸 en l'脿mbit urb脿.

Dins d'aquest projecte us proposem participar en una exposici贸 virtual col路lectiva sobre el fet religi贸s a la ciutat. Per fer-ho nom茅s cal que pugeu a Twitter i/o a Instagram les vostres fotografies etiquetades amb el hashtag #FeEnLaCiudad.

Les fotografies s'aniran...
El te貌leg jesu茂ta V铆ctor Codina presenta el seu llibre 鈥淪ue帽os de un viejo te贸logo鈥, on analitza amb llibertat q眉estions candents de l鈥橢sgl茅sia.
14/03/2017

Als seus 85 anys i despr茅s de m茅s de 35 anys a Bol铆via, el jesu茂ta catal脿 i te貌leg V铆ctor Codina s鈥檋a animat a posar per escrits alguns dels seus somnis de vell te貌leg.

La llibertat i la serenitat que donen els anys, aix铆 com el clima de confian莽a suscitat per l鈥檃rribada del papa Francesc han estat els al路licients que l鈥檋an portat a expressar ara els seus somnis.

鈥淪贸n somnis en vetlla, ut貌pics, escrits quan les ombres del dia i de la vida s鈥檃llarguen鈥, explica. A trav茅s d鈥檈lls, Codina reflexiona sobre temes candents de l鈥橢sgl茅sia i de la teologia d鈥檃vui, formulant el...

A la sessi贸 del 6 de mar莽 comptarem amb Jordi Borr脿s, Joan Botella i Sergi Picazo.
02/03/2017

En els 煤ltims anys, la majoria de pa茂sos europeus han vist el creixement de forces pol铆tiques de car脿cter populista, caracteritzades per un frontal rebuig a la immigraci贸, especialment la d鈥檕rigen musulm脿, una visi贸 euroesc猫ptica i un fort nacionalisme d鈥橢stat. En molts casos, aquestes forces pol铆tiques han arribat a ocupar el Govern o altes magistratures, o b茅 a condicionar les pol铆tiques p煤bliques.

Quines s贸n les causes profundes d鈥檃quest fenomen? Quina pot ser la seva evoluci贸? Com pot condicionar el projecte de la Uni贸 Europea? Quin impacte tindr脿 sobre les pol铆tiques...

24/02/2017
Amb motiu de les darreres negociacions de la Comissi贸 Promotora per una Renda Garantida de Ciutadania amb la Generalitat de Catalunya, C脿ritas Diocesana de Barcelona, Mans Unides, Cristianisme i Just铆cia i Just铆cia i Pau alerten que l鈥檃ctual proposta de RGC exclou a les persones amb sous per sota de l鈥橧RSC.

La Renda Garantida de Ciutadania 茅s una eina per a la promoci贸 de la persona, el seu empoderament i la millora de les seves condicions de vida. Creiem que la Renda Garantida de Ciutadania 茅s especialment necess脿ria per a les persones que no perceben cap ingr茅s o tenen uns...
Salvador Busquets i sor Lucia Caram aporten arguments sobre com frenar l鈥檃ugment de la pobresa infantil per tal de protegir els m茅s vulnerables de la fam铆lia.
10/02/2017
(C脿ritas Barcelona)

De pobresa n鈥檋i ha una de sola. Aix铆 va comen莽ar la seva intervenci贸 Salvador Busquets, director de C脿ritas Diocesana de Barcelona, en la sessi贸 del Dilluns dels Drets Humans dedicada a com frenar l鈥檃ugment de la pobresa infantil. 鈥淗i ha una sola pobresa que es manifesta en tots els 脿mbits de l鈥櫭﹕ser hum脿. A vegades, parlem de diferents pobreses com si fossin fen貌mens a茂llats per貌 s贸n diversos adjectius d鈥檜n 煤nic missatge i, si se segmenten, s贸n inefica莽os鈥, va argumentar Busquets. Al seu costat,...

Cristianisme i Just铆cia analitza en el seu darrer quadern la conversi贸 ecol貌gica que planteja el Papa Francesc a l鈥檈nc铆clica Laudato Si'.
06/02/2017

Fa gaireb茅 dos anys, el maig de 2015, es publicava l鈥檈nc铆clica Laudato si, en la que per primera vegada, un Papa dedicava un document magisterial tan important com una enc铆clica a tractar el tema ecol貌gic. En ella, el Papa Francesc planteja una meta ambiciosa: un canvi de l鈥櫭﹕ser hum脿, un canvi profund i integral en la manera de percebre, de veure i d鈥檈star en el m贸n. En definitiva, una conversi贸 ecol貌gica.

El centre d鈥檈studis Cristianisme i Just铆cia acaba de publicar ara el quadern ...

La Fundaci贸 La Vinya convoca la cinquena edici贸 del guard贸 per a treballs de recerca en Acci贸 Social realitzats per estudiants de Batxillerat.
06/02/2017
El premi s'atorgar脿 al millor treball de recerca de batxillerat que tingui com a objecte d鈥檈studi algun dels seg眉ents temes: exclusi贸 social i pobresa, organitzacions del tercer sector d鈥檃cci贸 social o voluntariat.

Introducci贸
La Fundaci贸 la Vinya d鈥橝cci贸 Social neix l鈥檃ny 2008 amb la missi贸 d鈥檃companyar les persones m茅s desafavorides dels barris de Bellvitge i el Gornal de la ciutat de L鈥橦ospitalet vers una vida m茅s lliure i plena.

El present premi vol fer mem貌ria d鈥檈n Josep M. Pa帽ella i Mora, jesu茂ta, que va...
Sor Luc铆a Caram i Salvador Busquets participaran a la propera edici贸 del cicle 鈥淓ls dilluns dels drets humans鈥, el proper 6 de febrer.
03/02/2017

A Catalunya estem per sota de la mitjana europea en inversi贸 p煤blica en inf脿ncia. Actualment hi dediquem un 0,9% enfront del 2,2% que hi destinen els 28 pa茂sos europeus. Es calcula que tres de cada deu ciutadans menors d鈥檈dat a Catalunya afronten situacions de pobresa i exclusi贸 social. El pa铆s no ha fet prou per construir un sistema s貌lid de suport als infants per tal d鈥檃favorir el seu benestar i revertir els indicadors de pobresa i desigualtat infantil. En aquesta situaci贸, quins drets dels infants es vulneren? Qu猫 podem fer per revertir-ho?

En parlarem el proper dilluns 6 de...

En el marc del 500 aniversari de la Reforma Protestant, Cristianisme i Just铆cia ofereix aquest seminari amb Joel Cort猫s i Jaume Botey.
26/01/2017

L鈥檃ny 1517, Mart铆 Luter va iniciar un moviment de car脿cter espiritual que tingu茅 un abast i unes conseq眉猫ncies transcendentals per la hist貌ria europea i mundial. Amb les 95 tesis sobre les indulg猫ncies que planta a la porta de l鈥橢sgl茅sia de Wittenberg, s鈥檌nicia la Reforma protestant amb la que es volia que l鈥橢sgl茅sia torn茅s a l鈥橢vangeli, i que acab脿 amb la ruptura i la divisi贸.

500 anys despr茅s de la reforma protestant, el di脿leg entre protestants i cat貌lics, sense perdre les respectives identitats, 茅s un fet d鈥檈nriquiment mutu. Aix铆 ho confirma la pres猫ncia del Papa Francesc a...

Cristianisme i Just铆cia se suma a la campanya "Casa nostra, casa vostra".
24/01/2017

Des de fa un parell de mesos Cristianisme i Just铆cia s鈥檋a sumat a la campanya Casa nostra, casa vostra, en favor de l鈥檃collida de persones refugiades.

El proper 18 de febrer a les 16h, a Pla莽a Urquinaona tindr脿 lloc l鈥檃cte m茅s important de la campanya: la gran manifestaci贸 en favor de l'acollida de persones refugiades i migrants...