FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

Xerrades i tallers itinerants Curs 2018-19

Les xerrades i tallers itinerants són una proposta del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia per a adaptar la nostra oferta formativa a les vostres necessitats específiques. Ens desplacem allà on sigueu. 

En els darrers anys, hem realitzat més de cent xerrades, seminaris i tallers a llocs com Girona, Reus, Mataró, Solsona, Tortosa, Manresa, Madrid, Bilbao, Sevilla, etc.

Especialment dirigit a grups, escoles, formació de professors, equips de voluntaris, entitats i parròquies.  A més, també podeu consultar-nos la disponibilitat per traslladar en format itinerant alguna de les altres propostes de xerrades i cursos que oferim a Cristianisme i Justícia.

Contacte: cursos@fespinal.com

Us proposem xerrades i tallers especialment en aquests àmbits:

La Noviolència: lectura de la Bíblia per a la resolució de conflictes quotidians

El quadern n.207, Desarmar els inferns. Practicar la noviolència de Jesús avui, ofereix una proposta per encarnar la noviolència de Déu davant d'inferns que són impossibles d'afrontar tant sols des del diàleg. Una lectura superficial de la Bíblia ens brinda durs passatges de violència que sembla dictada pel mateix Déu. Si prestem atenció, però, descobrirem d'on prové aquesta violència, i com el que realment pretén Déu és recuperar el malvat i l'opressor, una dinàmica modèlica per als nostres conflictes quotidians.

Equip: Joan Morera

Introducció a la perspectiva de gènere des d’una mirada creient

A què ens referim quan parlem de feminisme i perspectiva de gènere? En aquesta sessió oferirem una panoràmica de la situació de les dones al món i ens aproparem als principals conceptes que són necessaris per analitzar aquesta realitat, revisant també quin paper juga, ha jugat i pot jugar el cristianisme en la lluita per la igualtat.

Equip: Sonia Herrera

Canvi d’època... Canvi de rumb? 
Taller de formació per un món en canvi

Aquest taller ens permet dirigir una mirada crítica a la realitat, construir un relat dels canvis que han tingut lloc al món en els darrers anys i apuntar l’horitzó dels grans reptes que se’ns plantegen com a societat.

Coordinat per: Jesús Sanz, Xavi Casanovas i equip de Cristianisme i Justícia

Entendre i comprendre l’Islam

L’islam és una religió molt present en la nostra societat però no del tot coneguda. Aquest taller ofereix la possibilitat de formació per conèixer, entendre i comprendre l’islam i la realitat dels musulmans a Catalunya.

Equip: Jaume Flaquer i Jordi López Camps

Davant la immigració i la crisi de refugiats, com treballem l’hospitalitat?

A partir de la lectura del quadern núm. 196, De l’hostilitat a l’hospitalitat, proposem un taller que ampliï la mirada sobre la immigració i el refugi, i ens ajudi a construir un discurs realista sobre que suposa viure l’hospitalitat avui a casa nostra, als nostres barris i ciutats.

Equip: Equip de Cristianisme i Justícia i de la Fundació Migra Studium