Contacta

Contacta

FacebookTwitterYoutubeGoogle PlusInstagram

Recés a la ciutat

Recés a la ciutat - 2015 - Un Déu que descendeix

Aquest any a la proposta de Recés a la Ciutat comptarem amb meditacions guiades per María Dolores López Guzman, professora de Teologia a la UPCO i a l’Instituto Superior de Pastoral de la UPSA. Membre de l’equip de direcció del Centro de Espiritualidad Ignaciana (CEI) Pedro Fabro de Madrid. Forma part del grup MARÍA (Madres de la Red Ignaciana) que reflexiona sobre el lloc de la maternitat a l’Església. Entre les seves publicacions destaquen: Cuando vayas a orar... Guía y ayuda para adentrarse en la oración (2005), Donde la maternidad se vuelve canto. Apuntes para una teología de la maternidad (2006); La desnudez de Dios (2007), i Desafíos del perdón después de Auschwitz (2010), Estrategias de diálogo y reconciliación (2012).


2 d'abril  - DIJOUS SANT

19.30 Celebració de la cena del Senyor.

22.00 a 22.50 Meditació
 «El Déu que va saber agenollar-se»

El testament de Jesús va tenir lloc a l'Últim Sopar. En aquell moment l'evangelista Joan ens narra un episodi que crida l'atenció. Al costat de les paraules del Mestre en que ens recordava que l'amor és el manament central, ens descriu un gest sorprenent: Jesús agenollat davant els seus deixebles. Tot un resum de la seva vida... i tota una proposta per la nostra. 

3 d'abril - DIVENDRES SANT 
11.30 a 13.30 Meditació/Pregària17.00
Celebració del misteri de la mort de Jesús.

19.00 Via Crucis.
«El davallament: de la creu al sepulcre»

Impacta contemplar al Senyor en la seva mort. Perquè va morir. També Ell va passar (pasque) pel trànsit de morir. Silenci, llàgrimes, consternació... En aquest instant de la mort tota la seva obra va quedar en suspens. On és la victòria? No és fàcil acompanyar aquest tràngol en cap cas, però encara menys tractant-se d'Aquell que va venir per rescatar-nos. No obstant, només estant al seu costat en aquest moment entendrem una mica millor el seu amor condescendent.
«El camí que féu Jesús.
»

Amb textos i música de La Passió segons sant Mateu, de J. S. Bach. El conduirà el P. Francesc-Roma, sj.4 d'abril - DISSABTE SANT

11.30 a 13.30 Pregària
20.30 Vetlla Pasqual
 «Ascendir per descendir de nou»

I va venir la vida. La mort no és el final. Hi ha vida més enllà... La Resurrecció és la millor de les notícies, la que dóna sentit a tota la resta, la qual fa que el Sermó de la Muntanya valgui la pena, la que dóna valor a l'estil de vida del Senyor. Va ascendir, sí; se'ns va anar... per tornar d'una manera diferent però no del tot nou. El descens continua sent la "marca" de Déu. 
Celebrem la vida!
Recés a la ciutat - 2014 - Submergir-se en el Déu de la vida

Aquest any a la proposta de Recés a la Ciutat comptarem amb meditacions guiades pels jesuïtes Pere Borràs, Jaume Flaquer i Llorenç Puig amb el títol «Submergir-se en el Déu de la vida». El 'Recés a la ciutat' tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 d'abril de 2014 a l'Església del Sagrat Cor - Jesuïtes. C/ Casp, 27 de Barcelona. Podreu trobar al costat dret de la plana un resum escrit de les meditacions, hi penjarem també l'audio de les meditacions per escoltar.


17 d'abril  - DIJOUS SANT

19.30 Celebració de la cena del Senyor.

22.00 a 22.50 Meditació
 «Jesús en les mans de Déu» amb Pere Borràs sj.

El projecte de Jesús ha estat ofegat. I Jesús prega, està abatut. Hagués pogut fer una altra cosa més d’acord amb el “món” però l’Esperit l’empenyia a seguir aquest camí. El projecte vital de Jesús sembla haver fracassat rotundament... Acompanyem-lo. Acompanyem-nos. 

18 d'abril - DIVENDRES SANT 
11.30 a 13.30 Meditació/Pregària17.00
Celebració del misteri de la mort de Jesús.

19.00 Via Crucis.
«I caigué per tercera vegada…, el gra de blat» amb Jauem Flaquer sj.

Jesús encarna en la seva passió l'ensenyament de les seves paràboles. "Si el gra de blat no mor i cau a terra..:", ens diu Jesús. Ara, ell mateix, cau a terra una, dues, y tres vegades per acabar morint en creu, en un procés de descens que serà a la vegada un camí d'ascens i de Vida, per a ell i per a tota la humanitat.

«El camí que féu Jesús.
»

Amb textos i música de  La Passió segons sant Mateu, de J. S. Bach. El conduirà el P. Francesc Roma, sj19 d'abril - DISSABTE SANT

11.30 a 13.30 Pregària
20.30 Vetlla Pasqual
 «Escoltem enmig del silenci» amb Llorenç Puig sj.

Dissabte Sant és el dia de l'espera o de la no-espera. Tot s'ha acabat. Tota esperança sembla ja exhaurida. Acompanyem Maria i els deixebles en aquest silenci dens, en aquesta espera. Espera? Espera de què? Si tot s'ha acabat... si tota esperança ja no té sentit..., si no hi ha res a fer... què hem d'esperar? Però... no hi ha una sospita en el nostre fons que es rebel·la i ens recorda l'esperança? Escoltem enmig del silenci.


 
Celebrem la vida!
Setmana Santa 2013

Aquest any a la proposta de Recés a la Ciutat comptarem amb meditacions guiades per Oriol Tuñí sj, Llorenç Puig sj i Jesús Renau sj amb el títol UNA VIDA LLIURADA MANTÉ LA NOSTRA ESPERANÇA. El «Recés a la ciutat» tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 de març de 2013 a l'Església del Sagrat Cor - Jesuïtes. C/ Casp, 27 de Barcelona. Podeu trobar al costat dret de la plana un resum escrit de les meditacions, hi penjarem també l'audio de les meditacions per escoltar.


28 de març  - DIJOUS SANT

19.30 Celebració de la cena del Senyor.

22.00 a 22.50 Meditació

    «Resteu amb mi i vetlleu amb mi» amb Llorenç Puig sj.

En el moment de la foscor i de la crisi, Jesús ens demana que siguem amb ell i que vetllem. Acompanyem-lo en la pregària i la contemplació d'aquells moments difícils de Getsemaní. Veiem també com podem nosaltres, ara i aquí, 'restar amb Ell' i 'vetllar'. Què vol dir 'resteu amb mi' i 'vetlleu' avui? 

29 de març - DIVENDRES SANT 
 11.30 a 13.30 Meditació/Pregària
17.00
Celebració del misteri de la mort de Jesús.

19.00 Via Crucis.
   «La mort de Jesús segons els quatre evangelis » amb Oriol Tuñí sj.

És una tasca molt incerta entreveure com va ser realment la mort de Jesús. Tanmateix, tenim uns testimonis excepcionals de com la van interpretar les comunitats dels quatre evangelis i els seus autors. La riquesa dels seus punts de mira tan diversos ofereix matèria molt suggeridora per a la nostra pregària .   «El camí que féu Jesús.»

Amb textos i música de  La Passió segons sant Mateu, de J. S. Bach. El conduirà el P. Francesc Roma, sj

30 de març - DISSABTE SANT
11.30 a 13.30 Pregària
20.30 Vetlla Pasqual
    «Des de la buidor, albirem l'esperança » amb Jesús Renau sj.

El cos del Senyor al sepulcre, custodiat per la policia de l'Imperi, els deixebles amagats, frustrats i sense esperança... El dissabte sant potser té molts punts comuns amb algunes dimensions de la nostra actualitat. Meditarem sobre les «nits fosques» d'algunes persones místiques per entendre el que ens pot estar passant com a cristians i com a Església. Com els va venir la llum? Com van reaccionar en plena foscor? .

  Celebrem la vida!
Setmana Santa 2012

Aquest any hem comptat amb les meditacions guiades per José I. González Faus que han portat per títol DONAR LA VIDA PER A DONAR VIDA. El «Recés a la ciutat» ha tingut lloc els dies 5, 6 i 7 d’abril de 2012 a l'Església del Sagrat Cor - Jesuïtes. C/ Casp, 27 de Barcelona. Podeu trobar al costat dret de la plana un resum escrit de les meditacions així com l'audio per escoltar del Divendres i el Dissabte Sant.


5 d'abril - DIJOUS SANT

19.30 Celebració de la cena del Senyor.

22.00 a 22.50 Meditació

    «L'eucaristia com a programa d'entrega»

En l'hora més difícil de la seva vida, l'amor manté l'esperança: Jesús convoca un sopar de comiat i en ell realitza dos gestos que seran garantia de la seva victòria i de la seva presència entre nosaltres: compartir la necessitat (partir el pa) i comunicar l'alegria (passar la copa). Ser cristià ja només pot significar viure eucarísticament

6 d'abril - DIVENDRES SANT 
 11.30 a 13.30 Meditació/Pregària
17.00
Celebració del misteri de la mort de Jesús.

19.00 Via Crucis.
   «La creu, resum d'una vida lliurada»

Condemnat en nom del mateix Déu que havia estat el motor de la seva vida, Jesús sent l'abandó de Déu però té fe per saltar des de l'abandonament de Déu fins a les mans del Pare. És potser l'hora més decisiva de tota la història humana.
   «El camí que féu Jesús.»

Amb textos i música de  La Passió segons sant Mateu, de J. S. Bach. El conduirà el P. Francesc Roma, sj

7 d'abril - DISSABTE SANT
11.30 a 13.30 Pregària


20.30 Vetlla Pasqual
    «Una vida renovada»

Déu va ser fidel a Jesús elevant-lo fins a la seva mateixa vida divina. La seva resurrecció ens inclou a tots nosaltres, i per això, reivindica les víctimes però també perdona els botxins. D'ara endavant la pasqua il·lumina tota la dificultat de les nostres vides, encara que no elimini aquesta dificultat.

  Celebrem la vida!

Pots descarregar-te les meditacions del recés

Entra aquí per a llegir-les

Àudios del Recés a la Ciutat 2014

A continuació podeu escoltar els diferents audios del Recés a la Ciutat 2014:

- Dijous Sant:- Divendres Sant:- Dissabte Sant:

Audios del recés a la ciutat 2013
A continuació podeu escoltar els diferents audios del recés a la ciutat 2013:

- Dijous Sant:

Ir a descargar

- Divendres Sant:

Ir a descargar

- Dissabte Sant:

Ir a descargar

Descarrega't un breu resum de les meditacions per a treballar-les a casa o a la teva parròquia 


Resum de les meditacions
A continuació teniu l'audio de les meditacions fetes per J.I.González Faus divendres i dissabte sant. La meditació de dijous sant no l'hem pogut facilitar per problemes tèncics de la gravació.

You may need: Adobe Flash Player.

You may need: Adobe Flash Player.

You may need: Adobe Flash Player.

You may need: Adobe Flash Player.

Jesuïta. Membre de l’Àrea Teològica de Cristianisme i Justícia . Entre les seves obres, cal esmentar La humanidad nueva. Ensayo  de cristología  (1974); Acceso a Jesús (1979); Clamor del Reino (1982) o Proyecto de hermano, Visión creyente del hombre (1989). Els seus darrers llibres son El rostro humano de Dios (2008), Otro mundo es posible... desde Jesús (2009) Herejías del catolicismo actual (2013). Escriu habitualment al diari "La Vanguardia". Autor de nombrosos quaderns de Cristianisme i Justícia. Per saber-ne més fes fes clic aquí.