FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

Recés 2015

Recés a la ciutat - 2015 - Un Déu que descendeix

Aquest any a la proposta de Recés a la Ciutat comptarem amb meditacions guiades per María Dolores López Guzman, professora de Teologia a la UPCO i a l’Instituto Superior de Pastoral de la UPSA. Membre de l’equip de direcció del Centro de Espiritualidad Ignaciana (CEI) Pedro Fabro de Madrid. Forma part del grup MARÍA (Madres de la Red Ignaciana) que reflexiona sobre el lloc de la maternitat a l’Església. Entre les seves publicacions destaquen: Cuando vayas a orar... Guía y ayuda para adentrarse en la oración (2005), Donde la maternidad se vuelve canto. Apuntes para una teología de la maternidad (2006); La desnudez de Dios (2007), i Desafíos del perdón después de Auschwitz (2010), Estrategias de diálogo y reconciliación (2012).

 

2 d'abril  - DIJOUS SANT

19.30 Celebració del sopar del Senyor.

22.00 a 22.50 Meditació

 «El Déu que va saber agenollar-se»

El testament de Jesús va tenir lloc a l'Últim Sopar. En aquell moment l'evangelista Joan ens narra un episodi que crida l'atenció. Al costat de les paraules del Mestre en que ens recordava que l'amor és el manament central, ens descriu un gest sorprenent: Jesús agenollat davant els seus deixebles. Tot un resum de la seva vida... i tota una proposta per la nostra. 

3 d'abril - DIVENDRES SANT 
11.30 a 13.30 Meditació/Pregària

17.00 Celebració del misteri de la mort de Jesús.

19.00 Via Crucis.

«El davallament: de la creu al sepulcre»

Impacta contemplar al Senyor en la seva mort. Perquè va morir. També Ell va passar (pasque) pel trànsit de morir. Silenci, llàgrimes, consternació... En aquest instant de la mort tota la seva obra va quedar en suspens. On és la victòria? No és fàcil acompanyar aquest tràngol en cap cas, però encara menys tractant-se d'Aquell que va venir per rescatar-nos. No obstant, només estant al seu costat en aquest moment entendrem una mica millor el seu amor condescendent.

«El camí que féu Jesús.»

Amb textos i música de La Passió segons sant Mateu, de J. S. Bach. El conduirà el P. Francesc Roma, sj.

4 d'abril - DISSABTE SANT

11.30 a 13.30 Pregària

20.30 Vetlla Pasqual

 «Ascendir per descendir de nou»

I va venir la vida. La mort no és el final. Hi ha vida més enllà... La Resurrecció és la millor de les notícies, la que dóna sentit a tota la resta, la qual fa que el Sermó de la Muntanya valgui la pena, la que dóna valor a l'estil de vida del Senyor. Va ascendir, sí; se'ns va anar... per tornar d'una manera diferent però no del tot nou. El descens continua sent la "marca" de Déu.

 Celebrem la vida!