FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

Recés 2017

Recés a la ciutat: «Déu ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi ningú […]»

Aquest any, a la proposta de Recés a la Ciutat, comptarem amb meditacions guiades pel jesuïta Santi Thió de Pol, de la comunitat de Girona, que convidarà els assitents a reflexionar a l'entorn de la frase de Jesús a Nicodem "Déu ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi ningú". El 'Recés a la ciutat' tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 d'abril a l'Església del Sagrat Cor - Jesuïtes. C/ Casp, 27 de Barcelona.

 

13 d'abril - DIJOUS SANT

19.30 Celebració del sopar del Senyor.

22.00 a 22.50 Meditació

«Faig el que veig que fa el meu Pare. Ell treballa. Jo també»

Durant la Santa Cena, Jesús eleva el to i afegeix nous registres a la seva invitació de fraternitat universal, fins a reclamar que habiti en nosaltres el mateix amor que el Pare li té: «[...] perquè l’amor amb què m’has estimat estigui en ells, i jo també hi estigui» (Jn 17,26).En la contemplació de l’amor diví, Sant Ignasi constata que l’estimació consisteix més en obres que no pas en paraules, i també més en donació d’un mateix que no pas en regals. Jesús rentant peus ‒vint-i-quatre peus, entre els quals els de Pere i els de Judes‒ i amb la donació del seu cos i de la seva sang mostra el seu amor fins a l’extrem.

14 d'abril - DIVENDRES SANT 
11.30 a 13.30 Meditació/Pregària «El meu Pare m’ensenyarà encara coses més grans»

La reialesa de Jesús deixa a la pleta les 99 ovelles i baixa al barranc a buscar l’ovella perduda. En conseqüència, queden qüestionades les nostres formes d’exercir l’autoritat a tots els nivells de les relacions humanes i la nostra dedicació a alleugerir el dolor del món. El papa Francesc denuncia la vergonya humana de permetre el que passa a la Mediterrània i demana que les comunitats eclesials siguin com hospitals de campanya. Se’ns convida a compartir la presència amorosa al peu de la creu quan Jesús entrega la mare al deixeble estimat i, a la fi, abandona confiat el seu esperit en mans del Pare.

17.00 Celebració del misteri de la mort de Jesús.

19.00 Via Crucis.

«El camí que féu Jesús»

Amb textos i música de La Passió segons sant Mateu, de J. S. Bach. El conduirà el P. Francesc Roma, sj.

15 d'abril - DISSABTE SANT
11.30 a 13.30 Pregària

«Cerquem una imatge»

Si hem seguit de prop els fets pasquals, possiblement l’ànima ens haurà quedat amb desig de fixar la imatge de Jesús. Joan de la Creu, en el Cántico Espiritual, sembla endevinar el clam cristià després de l’enterrament de Jesús. Martín Valmaseda, marianista, en el poema «La imatge equivocada» narra en vigorosa prosa poètica el desig de tenir una imatge de Jesús: «Que sigui imatge viva, d’un home sofrent, que il·lumini, que faci venir ganes de baixar-lo de la creu». L’escultor no pot enganyar el client: «Busqui entre els pobres la seva imatge de carn i ossos».

20.30 Vetlla Pasqual «Celebrem la vida!