FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

días
horas
minutos
segundos
¡Ya somos 8.483 colaboradores!
Necesitamos ser 10.000 antes de terminar el año. Solo contigo podremos seguir sosteniendo nuestra actividad. Colabora con CJ
 

Xavier Melloni i Josep M. Rambla presentaran els 'Exercicis espirituals' d'Ignasi de Loiola

La presentació tindrà lloc el dimecres dia 18 d'abril, a les 19h, a la seu de Cristanisme i Justícia.

El dimecres dia 18 d'abril, a les 19h, tindrà lloc la presentació de l’edició bilingüe castellà-català dels Exercicis espirituals d’Ignasi de Loiola, publicada per Fragmenta. Hi intervindran Josep M. Rambla, autor de la introducció, i Xavier Melloni, autor d'un dels dos annexos del llibre. L'acte se celebrarà a la seu de Cristanisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona).

La publicació del llibre, que compta també amb un annex de  Roland Barthes i la traducció del català del qual és de Ramon M. Torelló, és una iniciativa conjunta de Cristianisme i Justícia i Fragmenta Editorial.

Entrada lliure. Aforament limitat.

 

A través dels Exercicis espirituals, Ignasi de Loiola sotmet la meditació religiosa a una feina metòdica. El llibre proporciona materials, perfectament estructurats, per a un recés interior de fins a quatre setmanes. Es tracta d’una proposta de pedagogia espiritual amb la finalitat d’elaborar tècnicament una interlocució amb Déu.

No és només una lectura, sinó una acció, un drama: el «drama de la vocació» i el «drama de l’elecció»; els Exercicis traslladen a l’exercitant la tasca espiritual i personal de disposar-se a una relació gratuïta amb Déu. Els tres eixos que constitueixen l’experiència dels Exercicis són la centralitat de Crist, l’auscultació dels moviments interns de l’exercitant i la referència al món. 

Els Exercicis espirituals ofereixen els elements necessaris per prendre consciència dels dilemes i les accions humanes a partir de la constatació que la mesura de totes les coses no la té el jo humà sinó l’horitzó diví. Els Exercicis espirituals afavoreixen una experiència mística integradora en la mesura que descobreixen la sacralitat del món i la seva diafanitat. 

Aquesta edició, amb el text castellà original acarat a la traducció catalana —revisada— de Ramon M. Torelló, compta amb una introducció de Josep M. Rambla i amb annexos de Xavier Melloni i Roland Barthes.