Recuperar els béns comuns, reivindicar el bon viure

226
Quadern
Data de publicació: 
Gener 2022

Els desafiaments socials i mediambientals a què hauran de fer front les nostres societats al llarg dels propers anys ens obliguen a repensar el model de societat on hem de viure. En aquest text proposem passar d’estats centrats en el benestar dels ciutadans a models del bon viure, on les persones puguin desenvolupar un model de vida harmònic tant amb l’ecosistema com amb la resta d’éssers humans, models que incorporin, per exemple, la recuperació dels béns comuns i el valor de la frugalitat.

Autor/a

Jesuïta, llicenciat en Medicina i doctor en Teologia. Professor de Moral Fonamental a la Facultat de Teologia de Catalunya. Professor col·laborador a ESADE i també a l'Institut Borja de Bioètia. Ha publicat diversos quaderns, els darrers sobre ecologia i béns comuns: La revolució de cada dia. Cristianisme, capitalisme i postmodernitat (nº 189, juny 2014), Cap a una ecologia integral (nº 202, gener 2017), Viure amb menys per a viure millor. Superar la ideologia del creixement il·limitat (nº 214, Juny del 2019). És membre de l'àrea social de Cristianisme i Justícia 

Doctor en Sociologia per la Universitat de Barcelona (UB), llicenciat en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya i en Administració i Direcció d'Empreses (UB). Professor titular del Departament de Societat, Política i Sostenibilitat a ESADE (Universitat Ramon Llull). És membre de l'àrea social de Cristianisme i Justícia. 

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora