Activitats

El centre d'estudis Cristianisme i Justícia complementa la seva oferta de cursos i seminaris amb un seguit d'activitats que podeu trobar a continuació i que van des d'actes, presentacions de llibres, grups de joves, fins a cicles de conferències, xerrades itinerants, exercicis espirituals i altres activitats fruit de la col·laboració amb entitats amigues. No deixis de consultar la nostra oferta de cursos i seminaris i de l'Aula Virtual.

Pots descarregar-te en PDF el programa complet o la formació en línia.

Activitat Descripció Dates Professors
Acte d'inauguració del curs 2022-2023: Exclosos en l’Església. Què podem dir des del Sínode?En línia i Presencial

La conferència inaugural "Exclosos en l’Església. Què podem dir des del Sínode?" anirà a càrrec de la teòloga Cristina Inogés.
José Ignacio García, director de Cristianisme i Justícia, presentarà les línees de...

dimarts, 18 Octubre 2022
Cristina Inogés Sanz
Tancat
Xerrada «Música, educació i fe»

A partir de l’audició de peces musicals de molt variada estètica, i de la valoració dels seus elements artístics, ens introduïm en el món descriptiu d’aquest art tan diferent i ens endinsem en el seu missatge.

dijous, 20 Octubre 2022
Francesc Roma Padrosa, Sj
Tancat
Presentació dels darrers llibres de Josep M. Rambla sj i agraïment a un mestratge

En motiu de la publicació de dos llibres, en castellà "Movidos por el amor" i en català "Una manera d'estar en el món" hem volgut organitzar un acte d'agraïment al mestratge espiritual d'en Josep M. Rambla sj....

dimecres, 23 Novembre 2022
+ info
Projecció de la pel·lícula “Dios es mujer y se llama Petrunya”

Projecció de la pel·lícula “Dios es mujer y se llama Petrunya”
dins del XIX Cicle de cinema espiritual de Catalunya.

divendres, 25 Novembre 2022
+ info
Presentació dels darrers llibres de José I. González Faus

En motiu de la publicació de "La inhumanidad" i "Plenitud humana" Emissió via streaming a: cristianismeijusticia.net/directe

dijous, 19 Gener 2023
+ info
Presentació del nou llibre de Josep Cobo: "Anatomía del cristianismo"

El llibre que presentem és el tercer de la trilogia que hem publicat conjuntament amb Fragmenta Editorial: Incapaces de Dios, La paradójica realidad de Dios, Anatomía del cristianismo

Moderarà la conversa...

dimarts, 14 Febrer 2023
+ info
Xerrada «Mostrar el camí cap a Déu mitjançant els Exercicis espirituals i el discerniment»

Els Exercicis Espirituals de sant Ignasi de Loiola constitueixen un instrument privilegiat per a fer present el Senyor Jesús, la seva vida i obra, en la diversitat de contextos socials del món actual.

dissabte, 11 Març 2023
Adolfo Chércoles Medina
Tancat
Presentació del llibre "Salir mejores. Una hoja de ruta de emergencia", Jesús Sanz (coord), Ed. HOAC

Presentació del llibre col·lectiu editat per la HOAC que recull un conjunt de mirades que conviden a reflexionar sobre com la pandèmia ha afectat a les nostres vides en diferents àmbits: la crisi socioambiental, el...

dijous, 20 Abril 2023
+ info
Grup de lectura

Tercera edició d'aquest espai, format per persones d'entre 18 i 30 anys, que té la voluntat de compartir temps i reflexió al voltant de sis lectures. Comptarem amb persones externes al grup que ens acompanyaran en cada sessió.

De setembre a juliol Varis + info
Cicles
Cicle Descripció Dates Ponents  
Cicle de conferències. Els dilluns dels Drets Humans

Des de fa més de 20 anys Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, Mans Unides i Càritas organitzem un cicle permanent de conferències sobre aquelles problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als Drets Humans arreu del món.

Pendent de confirmació Varis + info
Programa internacional online de profundización en los Ejercicios Espirituales de san Ignacio para acompañantes
Descripció Dates Equip  

Organitzat conjuntament amb la Casa Kino (San Diego, California) aquest programa consisteix en deu temes, basats en les presentacions de Josep M. Rambla sj, especialista en Teologia espiritual i en espiritualitat ignasiana, qui comenta la mistagogia proposada per sant Ignasi en la seva obra i aprofundeix en cada un dels seus elements.

Gener - Maig 2023 Josep M. Rambla, Ramón Corona, Sandra Corona i Laura Rius + info
Exercicis a la Vida Quotidiana
Descripció Dates Equip  

Els Exercicis Espirituals a la vida quotidiana van dirigits a qualsevol persona que es pregunti honestament què vol Déu de la seva vida i quin és el seu camí de felicitat. Hi ha moments en els quals hom sent la necessitat d’aturar-se per rellegir la pròpia vida, redreçar opcions poc encertades i descobrir cap a on enfocar el futur. Els Exercicis són una pedagogia per fer aquest aprenentatge amb el mestratge de l’Esperit de Jesús, enmig de la vida quotidiana.

Al llarg del curs Jaume Casassas, Alicia Guidonet i David Guindulain + info
Xerrades i tallers itinerants
Descripció Dates  

Les xerrades i tallers itinerants són una proposta del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia per a adaptar la nostra oferta formativa a les vostres necessitats específiques. Ens desplacem allà on sigueu.

A convenir + info
Amb altres entitats
Descripció Dates  

Cristianisme i Justícia col·labora amb altres entitats per a oferir un programa conjunt de cursos i seminaris. Aquí hi trobareu el programa que es realitza al grup de Cristianisme i Justícia de Lleida, a la Cova de Manresa, al Casal Loiola i a la Fundació Vidal i Barraquer. La inscripció a tota aquesta oferta formativa es realitza en cada una de les entitats.

Al llarg del curs + info