FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

Ho direm ben alt, Vicent: “Nosaltres els pacifistes som els realistes”

Dol a l'equip de Cristianisme i Justícia per la mort de Vicent Martínez Guzmán.

Ahir, 23 d'agost, ens deixava Vicent Martínez Guzmán, membre de l'Àrea Social de Cristianisme i Justícia, mestre i amic. Doctor en Filosofia i director honorífic de la Càtedra Unesco de Filosofia per a la pau de la Universitat Jaume I, en Vicent va dedicar tota la seva vida a la reflexió, l'estudi i l'ensenyament de la cultura de pau per a la construcció d'un món més just i pacífic.

Units en el dol i en l'oració, diem adéu a tot un referent a nivell mundial dels estudis sobre pau i no violència i, especialment, a un home bo, humil, tendre, savi i sempre disposat a continuar ensenyant i aprenent.

Ens deixa un llegat ingent i el seu exemple de compromís ferm. I, en aquests temps durs on la desesperança i el nihilisme pugnen per imposar-se davant les utopies, tindrem sempre ben present la seva frase: “Nosaltres els pacifistes som els realistes”.

La vetlla s'instal·larà a partir de demà dissabte a les 10h al tanatori de La Vall d'Uixó, la seva localitat natal. A les 17h se celebrarà la missa funeral a l'esgésia del matei municipi.

(Fotografia de Raúl Rubio/Luz Azul Estudio).