Acte d'inauguració del curs 2023-2024: Contra la “necronomia”: necessitat i possibilitats d’una economia al servei de la vida

La conferència inaugural "Contra la “necronomia”: necessitat i possibilitats d’una economia al servei de la vida" anirà a càrrec del sociòleg Imanol Zubero.
José Ignacio García, director de Cristianisme i Justícia, presentarà les línees de reflexió i les novetats d'aquest curs.

Amb Imanol Zubero

Cristina Inogés

Conferència inaugural del curs 2023-2024 amb  Imanol Zubero, sociòleg.

José Ignacio García, director de Cristianisme i Justícia, presentarà les línees de reflexió i les novetats d'aquest curs.

 

divendres 27 d'octubre a les 19h a l'Església dels jesuïtes de Casp (c. Casp, 27)

Esdeveniment presencial amb entrada lliure

Es podrà seguir en direct via streaming a: https://www.cristianismeijusticia.net/directe

(Si desitja fer una aportació voluntària ho pot fer al Bizum 05291 o a la nostra web)

 

"Contra la “necronomia”: necessitat i possibilitats d’una economia al servei de la vida"

El capitalisme és un sistema objectivament incompatible amb la vida, amb la vida de totes, amb tota la vida, amb la vida bona. La lògica capitalista és la de la mercaderia, la conversió de tota realitat, també de la realitat viva, en recurs de mercat: la reducció de tot valor a la categoria de preu. D’aquí que, en el seu funcionament normal, l’economia capitalista mati la vida (ecocidi, genocidis colonials, guerres), la malmeti greument (pèrdua de sentit, explotació laboral, crisi de salut mental) o la perverteixi (consumisme, banalització de l’existència). Depenent de la vida natural (metabolisme ecològic) i de la vida social (cura, cooperació), no obstant, el capitalisme consumeix insaciablemente els seus fonaments vitals des d’una insostenible lògica extractivista. El capitalisme és canibalisme. Però, afortunadament, la vida busca i troba la manera de persistir, al marge y també en contra de la lògica mercantil. Perquè la vida no és una mercaderia. I en aquesta “rebel·lió de l’instint de vida contra l’instint de mort socialment organitzat” (Marcuse) descobrim possibilitats per a construir una economia al servei de la vida. 

"Contra la “necronomía”: necesidad y posibilidades de una economía al servicio de la vida"

El capitalismo en un sistema objetivamente incompatible con la vida, con la vida de todas, con toda la vida, con la vida buena. La lógica capitalista es la de la mercancía, la conversión de toda realidad, también de la realidad viva, en recurso de mercado, la reducción de todo valor a la categoría de precio. De ahí que, en su funcionamiento normal, la economía capitalista mate la vida (ecocidio, genocidios coloniales, guerras), la dañe gravemente (pérdida de sentido, explotación laboral, crisis de salud mental) o la pervierta (consumismo, banalización de la existencia). Dependiente de la vida natural (metabolismo ecológico) y de la vida social (cuidado, cooperación), sin embargo el capitalismo consume insaciablemente sus fundamentos vitales desde una insostenible lógica extractivista. El capitalismo es canibalismo. Pero, afortunadamente, la vida busca y encuentra la manera de persistir, al margen y también en contra de la lógica mercantil. Porque la vida no es una mercancía. Y en esta “rebelión del instinto de vida contra el instinto de muerte socialmente organizado” (Marcuse) descubrimos posibilidades para construir una economía al servicio de la vida.

Cuándo
octubre 27th, 2023 desde  7:00 PM hacia  8:30 PM
Localización
Roger de Llúria 13
BARCELONA, Barcelona 08010
España
Mostrar mapa más grande
Contacto
Fijo: 933172338
Correo electrónico: