dies
hores
minuts
segons
El 2021 han col·laborat amb nosaltres 8.372 persones.
Comptem amb tu per seguir treballant en una reflexió que doti de sentit i convidi a una acció transformadora. Volem ser 10.000! Col·labora
 

Les mines del rei Leopold

184
Quadern
Data de publicació: 
Juny 2013

Empreses, militars, polítics, ONG … i, al centre de tot, la població sofrent. Aquests són els principals actors d'un drama quotidià que es viu a la RDC des de fa dècades, però que s'ha agreujat per la demanda de determinats minerals dels quals el subsol africà n'és especialment ric. El quadern ens apropa a la complexitat d'un problema que posa al descobert totes les contradiccions de la globalització. 

Autor/a

Màster en Drets Humans i en Dret Internacional Humanitari. Ha estat responsable d'incidència política dins del Jesuit European Social Center (JESC) a Brussel·les del 2008 al 2017. 

Jesuïta. Doctor en Economia (UB). Llicenciat en Teologia (FTC). Professor de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i d’Anàlisi Social a ESADE. Ha publicat amb Cristianisme i Justícia La Globalització (Quadern 103) i El jove, el guru i l’ocell (Quadern 162) i Les mines del rei Leopold (Amb Emmanuelle Devuyst) (Quadern 184) . És membre de l'equip de Cristianisme i Justícia.

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora