500 anys d'una ferida

L'àrea d'espiritualitat de Cristianisme i Justícia participarà activament en la celebració del #Ignatius500

Aquest curs 2021-2022 l’àrea d’espiritualitat de Cristianisme i Justícia (EIDES) participarà activament en la celebració del Ignatius 500: un seguit d’esdeveniments per a recordar la ferida que Ignasi de Loiola va patir en un setge a Pamplona ara fa 500 anys, i el procés de conversió que va provocar.

Un primer fruit d’aquesta celebració ha estat la publicació d’un llibre dedicat a l’experiència de sant Ignasi a Manresa i a la presència dels jesuïtes al llarg dels segles a la capital del Bages. Avui Manresa compta amb un centre internacional d’espiritualitat, la Cova, visitat cada any per milers de persones d’arreu del món. El recorregut històrico-espiritual l’ha fet el jesuïta Francesc Riera que fou director de Cristianisme i Justícia durant molts anys i que continua formant part de l’equip del centre. El llibre titulat Manresa ignasiana 500 anys. Ignasi de Loiola i els jesuïtes es pot trobar en català i en castellà i es va presentar a Manresa el 2 de juliol passat.

A més del llibre, Cristianisme i Justícia tindrà present l’efemèride amb un curs que d’octubre a novembre presentarà un seguit de testimonis que enllaçaran aquella conversió de fa 500 anys amb experiències de conversió actuals que han portat a compromisos personals en diferents fronteres del nostre món: el món social, el món universitari, l’educació... El curs es titula: De la ferida al cor del món. Testimonis de conversió, avui i ja té oberta la inscripció.

A més, la sessió inaugural del curs a càrrec del filòsof Josep M. Esquirol Una ferida infinita reivindicarà  la vulnerabilitat o la ferida com a constitutius de la nostra humanitat, davant un món contemporani on el transhumanisme sembla situar-nos en una frontera on aquesta vulnerabilitat no sembla  tenir lloc.

També al mes de juny del 2022 s’ha convocat un simposi internacional sobre la mistagògia dels Exercicis Espirituals a la Cova de Manresa, on s’aprofundirà en diverses maneres de donar exercicis reconeixent l’actualitat de l’experiència espiritual d’Ignasi pel nostre món d'avui.

Us convidem a seguir amb l’àrea d’espiritualitat de Cristianisme i Justícia aquest Ignatius 500 que tot just ha començat i que vindrà amb molts novetats i propostes.