FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

Cap a un 8 de març dins l’Església

Diàleg amb la religiosa Viqui Molins i la teòloga Neus Forcano als Dilluns dels Drets Humans.

El cicle “Els dilluns dels Drets Humans” planteja el proper dilluns 4 de febrer de quina manera pot l’Església avançar cap a una igualtat efectiva, en diàleg amb la religiosa Viqui Molins i la teòloga Neus Forcano. 

Fa gairebé un any el 8 de març va suposar un punt d’inflexió en la lluita feminista a casa nostra. Aquesta revolució que s’està donant a la societat està costant més que penetri també a l’Església.

Són moltes les qüestions obertes que l’Església hauria d’afrontar si no vol quedar al marge dels processos socials i polítics clau que s’estan donant en la nostra societat en aquest camp.

De quina manera es pot avançar cap a una igualtat efectiva també dins l’Església?

Abordarem aquestes qüestions dilluns vinent, 4 de febrer, a la propera sessió de l’any del cicle “Els dilluns dels drets humans”. Comptarem amb Viqui Molins, religiosa teresiana, activista i impulsora d’iniciatives socials; i Neus Forcano, filòloga, professora de Llengua i Literatura i membre de l’Associació Europea de Dones per a la Recerca Teològica (ESWTR). El diàleg estarà moderat per Montse Santolino, periodista i responsable de comunicació de Lafede.cat.

Vintena edició del cicle

Aquest cicle de xerrades sobre els drets humans compta ja amb una llarga trajectòria. Durant aquest curs arriba a la seva vintena edició. La iniciativa es va iniciar l’any 1998, en commemoració del 50 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans i des de llavors s’ha mantingut de forma ininterrompuda. Les sessions tenen lloc el primer dilluns de cada mes i l’objectiu és donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als drets humans arreu del món. Hi participen experts i persones o organitzacions que actuen en relació al tema que es tracta a cada sessió.

Les entitats organitzadores són Justícia i Pau, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia, Mans Unides, Càritas Diocesana de Barcelona i el Grup de Juristes Roda Ventura, amb el suport de d’Ajuntament de Barcelona – Direcció de Serveis de Drets de Ciutadania i Diversitat.

 

Propera sessió:

“Cap a un 8 de març dins l’Església”

Dia i hora: dilluns, 4 de febrer, a les 19:00h

Lloc: Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona)

Entrada lliure – Retransmissió en streaming a www.cristianismeijusticia.net/en-directe