FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

El 2020 han col·laborat amb nosaltres 9.096 persones.
Aquest 2021 necessitem arribar als 10.000 col·laboradors. Només amb tu seguirem sostenint la nostra activitat. Col·labora amb CJ
 

Cristologia elemental

26
Quadern
Data de publicació: 
Novembre 1988

El present quadern surt a la llum després de la pel·lícula de Scorsese L’última temptació de Crist, que va tenir gran ressonància en els mitjans, i aquesta Cristologia elemental, que d’elemental no té res, tracta de compondre una espècie de “cristologia mínima” o fonamental, a més amb la vehement sospita que si els quatre punts de què consta haguessin romàs vius en la predicació i en la transmissió de la fe, no s’haurien produït fenòmens com el film de Scorsese, tan reactius. El quadern assenyala quatre punts com a eixos i tesis que desenvolupa: 1. El Jesús al qual els cristians confessen com “el Fill del Déu viu” era plena i veritablement home com nosaltres; 2. Jesús va viure polaritzat per la idea del “Regne de Déu”; 3. Jesús va morir perquè els poders religiosos i polítics de la seva època es van sentir amenaçats”; 4. Jesús va tenir l’experiència i convicció de la força i la validesa de la seva causa.

Autor/a

Jesuïta. Membre de l’Àrea Teològica de Cristianisme i Justícia . Entre les seves obres, cal esmentar La humanidad nueva. Ensayo  de cristología  (1974); Acceso a Jesús (1979); Clamor del Reino (1982) o Proyecto de hermano, Visión creyente del hombre (1989). Els seus darrers llibres son El rostro humano de Dios (2008), Otro mundo es posible... desde Jesús (2009) i Herejías del catolicismo actual (2013). Autor de nombrosos quaderns de Cristianisme i Justícia.

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora