FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

Diàleg entre un protestant i un catòlic

En el marc del 500 aniversari de la Reforma Protestant, Cristianisme i Justícia ofereix aquest seminari amb Joel Cortès i Jaume Botey.

L’any 1517, Martí Luter va iniciar un moviment de caràcter espiritual que tingué un abast i unes conseqüències transcendentals per la història europea i mundial. Amb les 95 tesis sobre les indulgències que planta a la porta de l’Església de Wittenberg, s’inicia la Reforma protestant amb la que es volia que l’Església tornés a l’Evangeli, i que acabà amb la ruptura i la divisió.

500 anys després de la reforma protestant, el diàleg entre protestants i catòlics, sense perdre les respectives identitats, és un fet d’enriquiment mutu. Així ho confirma la presència del Papa Francesc a Suècia fa uns mesos per commemorar aquest aniversari. En la pregària ecumènica conjunta a la catedral luterana de Lund, el passat 31 d’octubre, afirmà que “l’experiència espiritual de Luter ens interpel·la”. Segons Francesc avui totes dues esglésies estaven convidades a resar, estimar-se i treballar juntes, “superant controvèrsies i malentesos que sovint ens han impedit comprendre’ns els uns als altres”.

En el marc del 500 aniversari de la Reforma Protestant, Joel Cortès, president de la Comissió Permanent de l'Església Evangèlica Espanyola i Jaume Botey, antropòleg i professor d’Història de la UAB protagonitzaran, a partir del proper 6 de febrer una sèrie de diàlegs entre un protestant i un catòlic.

Ho faran al seminari que sobre aquest tema ofereix el centre d’estudis Cristianisme i Justícia, amb la voluntat de posar de relleu el valor de compartir la vivència personal i l’experiència de la fe. Des d’aquesta perspectiva els dos ponents abordaran temes com el significat de la figura de Crist, la interpretació de l’escriptura, l’estructura de l’església i el concepte d’autoritat, el diàleg interreligiós, o la consciència social enfront del patiment i la injustícia, entre d’altres.

Botey i Cortès també estan convidats a reflexionar sobre com veuen el futur del protestantisme i de l’església catòlica en una societat que progressivament “no necessita la creença de Déu”.

Les sessions d’aquest seminari tindran lloc els dilluns, del 6 de febrer al 13 de març. Més informació en aquest enllaç.