FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

El 2020 han col·laborat amb nosaltres 9.096 persones.
Aquest 2021 necessitem arribar als 10.000 col·laboradors. Només amb tu seguirem sostenint la nostra activitat. Col·labora amb CJ
 

El conte dels senyors de les nostres vides

204
Papers
Data de publicació: 
Maig 2010

Una crítica a l’actual sistema econòmic. Amb l’esclat de la bombolla especulativa, finançament i ocupació entraren en recessió. Del superàvit es passà al dèficit públic. Menys treball, menys ingressos dels estats i emissions de títols de deute públic. Bancs, molts d’ells rescatats, prestaven a interès molt alt. Els governs varen reduir despeses per tal de retallar dèficit, i els bancs es varen convertir o seguiren sent els “senyors de la història”. Però, per reduir el dèficit, per què no posar impostos a les entitats financeres? 

Autor/a

Llicenciat en Filosofia i en Ciències Polítiques (UAB), i post-graduat en Humanitats (UPF). Ha estat diputat al Parlament de Catalunya pel grup PSC-CpC. És professor de Ciències Socials d’ESADE (URL). Ha publicat diversos assaigs en l’àmbit de la filosofia política, de la relació entre religió i política, de crítica social i econòmica, o sobre actualitat política. Ha publicat amb Cristianisme i Justícia "La igualtat, una fita pendent" (quadern 92, octubre 1999) i "Autoritat mundial. Per a un lideratge planetari legítim" (quadern 134, juliol 2005). És membre de l'equip de Cristianisme i Justícia.

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora