El treball: present i futur. Entre la creixent precarització i la ineludible necessitat de repensar-lo

198
Quadern
Data de publicació: 
Abril 2016

Aquest quadern vol incidir en els canvis en l’àmbit del treball des de l’essencial, que va més enllà de les conjuntures de crisi o de recupera­ció. S'analitzen els nous escenaris del treball sortits de la crisi espanyola i europea, les conseqüències de la reforma laboral, el paper dels sindicats, en definitiva, el model global de treball que s’ha anat gestant els darrers anys. Fet el diagnòstic, es planteja la necessitat de reflexionar sobre aquest model de treball, sobre els instruments i polítiques socials per a fer front a les causes i les conseqüències d’aquesta crisi, i a analitzar les noves (i no tan noves) formes de treball. Un quadern indispensable per a començar a reflexionar i a debatre sobre alternatives respecte el model laboral i el treball assalariat en sí mateix. 

Autor/a

Seminari Social de Cristianisme i Justícia. Espai mensual de treball i debat sobre qüestions socials del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia. Actualment en formen part: Oscar Mateos, Xavier Casanovas, Sonia Herrera,  Santi Torres, Eduardo Rojo, Alfons Calderón, Carles Comas, Carla Márquez, Joan Travé, Josep Miralles, Josetxo Ordóñez, Júlia López, Luis Sols, Mª Carmen de la Fuente, Roser Solà, Iván López, Nani Vall-llosera, Oriol Prado, Pepe Rodado, Toni Comín i Vicent Martínez Guzmán.

Teresa Crespo, membre de l'àrea social de Cristianisme i Justícia. Presidenta de la Federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social. Ha estat també presidenta del Consell Assessor de Polítiques Socials (CAPSIF) de la Generalitat de Catalunya.

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora