FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

Els somnis d’un teòleg

El teòleg jesuïta Víctor Codina presenta el seu llibre “Sueños de un viejo teólogo”, on analitza amb llibertat qüestions candents de l’Església.

Als seus 85 anys i després de més de 35 anys a Bolívia, el jesuïta català i teòleg Víctor Codina s’ha animat a posar per escrits alguns dels seus somnis de vell teòleg.

La llibertat i la serenitat que donen els anys, així com el clima de confiança suscitat per l’arribada del papa Francesc han estat els al·licients que l’han portat a expressar ara els seus somnis.

“Són somnis en vetlla, utòpics, escrits quan les ombres del dia i de la vida s’allarguen”, explica. A través d’ells, Codina reflexiona sobre temes candents de l’Església i de la teologia d’avui, formulant el que probablement moltes persones senten i no gosen expressar. Aclareix l’autor que “no constitueixen crítiques a ningú, no són profecies ni amenaces”.

En cadascun del temes parteix de l’estat actual de la qüestió per obrir-se després als somnis. D’aquesta manera aborda els temes en clau utòpica, oferint alternatives viables per a una altra manera de ser Església.

Convençut que no podem esperar que aquesta renovació vingui només de dalt, Víctor Codina connectarà amb aquest text amb aquelles persones que vulguin aprofundir críticament en la seva fe i vida cristiana i que somien amb un cristianisme i una Església més propera al seguiment del Jesús pobre i humil de Natzaret.

Víctor Codina, nascut el 1931, va estudiar filosofia i teologia a Sant Cugat, a Innsbruck i a Roma. L’any 1982 va marxa cap a Bolívia, on ha viscut des de llavors combinant la seva dedicació com a professor de teologia a la Universitat Catòlica de Cochabamba i el seu treball en barris populars. Reconegut teòleg, és membre del centre d’estudis Cristianisme i Justícia i un dels autors habituals de les publicacions del centre.

Presentació del llibre Sueños de un viejo teólogo

L’autor, Víctor Codina SJ, mantindrà un diàleg amb:

  • Josep Rambla SJ, especialista en espiritualitat ignasiana. Estudia l’espiritualitat a partir de la inserció en mitjans populars i en l’acció social
  • Sonia Herrera, editora del blog de Cristianisme i Justícia. Especialista en educomunicació, periodisme i conflictes armats, cinema i estudis feministes.

Dia i hora: dilluns, 20 de març, a les 19:00h
Lloc: Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona)

Entrada lliure

 

Descarregar invitació en catalàen castellà