FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

Jaume Botey

L'equip de Cristianisme i Justícia plora la mort de Jaume Botey, un dels seus membres més actius.

Aquesta passada nit (15 de febrer) ens ha deixat Jaume Botey. Com sabeu el Jaume acabava d'escriure el quadern CJ 204: "A 500 anys de la reforma protestant" que havia tingut tan bona acollida i que els darrers mesos havia presentat a molts punts de Catalunya.

Teòleg, professor, escriptor, polític... El Jaume ha estat un membre molt actiu del nostre seminari teològic i un infatigable activista social, així com un gran referent i un far de les lluites altermundistes per a molts de nosaltres.

La Universitat Internacional per la Pau i l'Institut Víctor Seix de Polemologia atorguen aquest premi des de 1967.

El Memorial Joan XXIII, que es va atorgar per primera vegada l'any 1967, és el premi de pau més antic de Catalunya. Aquest any, el guardó que concedeixen la Universitat Internacional per la Pau i l'Institut Víctor Seix de Polemologia i que en anteriors edicions havien rebut personalitats com Raimon Panikkar, Eduardo Chillida, Maixabel Lasa, Adolfo Pérez Esquivel, Carmen Magallón o Josep M. Montferrer, entre d’altres, ha anat a parar enguany al professor, activista i membre de l'equip de Cristianisme i Justícia, Jaume Botey.

Cristianisme i Justícia publica un quadern de Jaume Botey sobre aquest fet cabdal per la història europea i mundial, i aposta per l’acostament entre el protestantisme i el catolicisme.
A 500 anys de la Reforma Protestant

L’any 1517, Martí Luter va iniciar un moviment de caràcter espiritual que tingué un abast i unes conseqüències transcendentals per la història europea i mundial. Amb les 95 tesis sobre les indulgències que planta a la porta de l’Església de Wittenberg, s’inicia la Reforma protestant amb la que volia que l’Església tornés a l’Evangeli, i que acabà amb ruptura i divisió.