FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

El 2020 han col·laborat amb nosaltres 9.096 persones.
Aquest 2021 necessitem arribar als 10.000 col·laboradors. Només amb tu seguirem sostenint la nostra activitat. Col·labora amb CJ
 

L'esquerra encara?

59
Quadern
Data de publicació: 
Abril 1994

Davant l'actual crisi de l'esquerra, cal deixar clar que la lluita per suprimir la barbàrie i assolir la fraternitat humana és molt anterior a l'existència de l'esquerra com a tal. Aquesta lluita prosseguirà amb el nom o sense el nom d'esquerra, marxisme o socialisme, mentre hi hagi col·lectius d'humans que es rebel·lin contra l'explotació, l'opressió, la injustícia i l'empobriment d'uns éssers per altres éssers. L'important no és, doncs, si té futur el socialisme, si aquest serà marxista, postmarxista o antimarxista. Tampoc l'essencial és la supervivència de l'esquerra com a tal, i ni tan sols el caràcter anticapitalista o no d'aquesta. Mitjançant l'anàlisi dels problemes actuals del socialisme, es desglossen en aquest quadern una sèrie de proposta d'acció per a l'esquerra amb l'objectiu de revigoritzar-lo.

Autor/a

És professor de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid. Treballa en sociologia de les desigualtats internacionals i en sociologia de la religió. Ha publicat quinze llibres sobre justícia internacional, política i religió, classe obrera i condicions de treball. Ha publicat amb Cristianisme i Justícia "L'esquerra encara?" (quadern 59, maig 1994) i "La cultura de la solidaritat internacional a Espanya" (quadern 66, juny 1995).

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora