Mistagògies dels Exercicis Espirituals 500 anys després

Inscripcions obertes per la modalitat online, del 13 al 17 de juny

Cinc-cents anys després de l'estada de Sant Ignasi a Manresa, la Companyia de Jesús convoca un Simposi Internacional en el mateix lloc on el Pelegrí va tenir la seva experiència fundant. Avui volem reflexionar sobre les maneres de donar la mistagògia dels Exercicis Espirituals al món contemporani i compartir les pràctiques concretes amb què es duen a terme.

La modalitat en línia del Simposi Internacional permet assistir a les ponències que es faran els quatre matins (en hora espanyola), que consistiran en una ponència marc i tres comunicacions segons el tema de cada dia.

El primer dia es tractarà de l’actualitat del text dels Exercicis: s'aprofundirà en els pressupostos teològics i antropològics fonamentals del text original dels Exercicis per constatar tant la seva vigència com problematicitat.

El segon dia s’abordarà els Exercicis als marges socials: S'abordaran els Exercicis com a mitjà per ajudar les persones a viure la seva situació de precarietat, marginació, desestructuració personal o social.

El tercer dia es tractarà dels Exercicis i altres cosmologies i espiritualitats: es prendrà consciència de com el rerefons cultural i cosmovisional dels diversos llocs del planeta requereix una adaptació en la manera de donar els Exercicis.

El quart i últim dia s’abordarà com oferir els Exercicis en nous llenguatges: es compartirà i aprofundirà en les diverses maneres d'inculturar els Exercicis en la cultura contemporània.

  • Llengua: El Simposi serà en castellà i anglès amb traducció simultània de les dues llengües.
  • Dies i horari: dilluns 13, dimarts 14, dijous 16 i divendres 17 de Juny 2022, de 9.30 h a 13.30 h a Manresa.
  • Cost: 100 euros 

Convoquen i organitzen: El Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana - CIEI (Manresa, Espanya), Cristianisme i Justícia - Escola Ignasiana d’Espiritualitat, EIDES (Catalunya) i la Província Jesuita d'Espanya
 
Més informació i per formalitzar l’incripció: https://online.covamanresa.cat/ca