FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

El 2020 han col·laborat amb nosaltres 9.096 persones.
Aquest 2021 necessitem arribar als 10.000 col·laboradors. Només amb tu seguirem sostenint la nostra activitat. Col·labora amb CJ
 

Mor el jesuïta Josep Sugrañes, un dels fundadors de Cristianisme i Justícia

Va morir el diumenge 29 de març a Sant Cugat del Vallès

Aquest passat diumenge 29 de març a la infermeria que els jesuïtes tenen a Sant Cugat del Vallès (Barcelona) ha mort en Josep Sugrañes. En Josep, en tant que Delegat del Provincial de Catalunya per a la Cooperació Internacional, rebé del llavors Provincial el P.  Ignasi Salvat l’encàrrec de crear l’any 1980 un “Institut Cristianisme i Justícia”. Amb la seva experiència, la seva immersió en els móns de la pobresa i la seva coneguda capacitat de gestió, i juntament amb els companys Joan N. Garcia-Nieto i José I. González Faus, posaren en marxa els primers seminaris (“La Justícia que brolla de la Fe”), que van ser l’embrió dels equips de l’àrea teològica i de l’àrea social. Més tard, caigué el nom d’Institut per adoptar el que seria el nom definitiu: Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia. Constituït el Centre i engegades les primeres activitats, Josep Sugrañes rebé de la Companyia un altre destí i deixà la gestió ordinària a en Francesc Riera que en seria director durant 25  anys. No obstant continuà vinculat al Centre com a president.

 

Els qui formem part de l’equip actual de Cristianisme i Justícia, amb la mirada posada en l’avui, al cap de gairebé quaranta anys i en el moment del decés d’un dels seus fundadors, donem gràcies a Déu pel bon saber i la visió d’aquelles persones com el Josep que van tenir la intuïció de lligar en un mateix binomi la tasca de reflexió sobre la fe i la justícia. Descansa en pau, Josep.