FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

El 2020 han col·laborat amb nosaltres 9.096 persones.
Aquest 2021 necessitem arribar als 10.000 col·laboradors. Només amb tu seguirem sostenint la nostra activitat. Col·labora amb CJ
 

Projecte de societat en clau d'Utopia

27
Quadern
Data de publicació: 
Febrer 1989

En la reflexió que presentem ens fixarem, com a punt de partida, en la incapacitat del sistema per donar resposta als nous problemes que es plantegen. Davant de cada problema, nou o vell, plantejat i no resolt, intentarem oferir una alternativa en clau d’utopia. No es tracta de fer una defensa de la utopia perquè sí, ni es tracta de deixar-nos portar per les utopies irreals i de ciència ficció: es tracta senzillament de constatar com les polítiques socials, culturals i econòmiques defensades pels portaveus dels sectors dominants no serveixen més que als interessos d’uns, deixant molts, molts milions d’éssers humans, a la cuneta de la història. I això malgrat els grans recursos tecnològics i científics amb què avui compta la humanitat.

Autor/a

[1929-1994] Jesuïta. Teòleg, sociòleg i escriptor. Membre fundador de Cristianisme i Justícia. Va ser també fundador del moviment Cristians pel Socialisme. Professor a ESADE. Militant de partits d'esquerra durant la dictadura franquista i cofundador del sindicat C.C.O.O. a la comarca del Baix Llobregat. Medalla d'or de la ciutat de Cornellà de Llobregat. Morí el 1994. Va publicar amb Cristianisme i Justícia "Atur, treball, planificació de futur" (quadern 8, abril 1985), "Pobresa i exclusió social" (quadern 20, desembre 1987) i "Projecte de societat en clau d'Utopia" (quadern 27, març 1989).

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora