Què crec? Com crec? Per què crec?

Llibres
Data de publicació: 
Juny 2008

(exhaurit en castellà)Aquest llibre està integrat per retalls de vida. Testimonis de persones que van saber (o poder) posar al dia la seva fe i que han sobreviscut en l’aventura creient; no sense dubtes, perquè el dubte és intrínsec a la fe; però sí amb la seguretat d’haver trobat en els valors de l’Evangeli la millor oferta d’humanitat plena, i, en el cristianisme, la millor fonamentació d’aquests valors. Aquests testimonis poden ajudar-nos també a nosaltres, immersos com estem en un món profundament canviant i descristianitzat.

ISBN: 
84-9730-199-4
Editorial: 
Cristianisme i Justícia
Preu a Espanya (despeses d'enviament incloses): 
12.00 €
Preu a Europa (despeses d'enviament incloses): 
0.00 €
Preu resta països (despeses d'enviament incloses): 
0.00 €

Autor/a

Jesuïta. Doctor en teologia i professor durant molts anys a la Facultat de Teologia de Catalunya. Va estar molt vinculat a la formació i a l'acompanyament espiritual tant a Catalunya com a Bolívia, país on passava llargues temporades. Tot i la seva extensa activitat docent i pastoral, gairebé no va publicar: solia trencar els seus escrits un cop utilitzats per les seves classes, ja que considerava que Déu i la teologia eren quelcom viu, que no podia quedar atrapat en cap manual. Dins la col·lecció Quaderns de Cristianisme i Justícia va publicar el 1986 Dietrich Bonhöeffer als 40 de la seva execució (Quaderns nº 14). L'editorial Sal Terrae va publicar el 1989 Una larga marcha. Aprendizaje de la vida religiosa (Colección Servidores y Testigos nº 41). I finalment la col·lecció EIDES va publicar la seva reflexió espiritual La pregària. «Amb el sentiment d'una presència» (EIDES nº 18, 1996). En Ferran ens va deixar el mes d'abril del 2020. 

Membre del Institut femení del Pradó. Va participar en el curs i en el llibre Què crec? Com crec? Per què crec? 

Jesuïta. Professor a la Facultat de Teologia de Granada (Universitat Loiola) i director de la seva Càtedra Andalusa per al diàleg de Religions (CANDIR). Llicenciat en filosofia per la UB. Llicenciat en Teologia pel Centre Sèvres de París. Doctorat en Estudis Islàmics per l´EPHE (Sorbona de París) amb una tesi sobre el místic sufí Ibn´Arabî. Ha realitzat llargues estades a la majoria de països islàmics de la Mediterrània, especialment a Egipte (3 anys). Ha publicat a la col·lecció Quaderns CJ de Cristianisme i Justícia a la seva  <i>Fonamentalisme</i> (maig de 1997), <i>Vides Itinerants</i> (desembre de 2007) i <i>Islam, la mitja lluna… creixent </i> (gener de 2016), així com diversos Papers CJ com «Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida» (maig de 2020) o «Palestina: la reivindicació impossible» (juny de 2021), entre d'altres.

Religiosa del Sagrat Cor. Llicenciada en teologia. Coordinadora dels cursos i actes de Cristianisme i Justícia. Membre del patronat de la Fundació Lluís Espinal – Cristianisme i Justícia.

Veí de la Salut Alta (Badalona), jesuïta, capellà obrer, lampista i electricista. Ja jubilat segueix participant com a voluntari de diferents entitats d'acció social. 

Capellà de la diòcesi de Bilbao. Viu i comparteix la seva fe en el Regne fratern de Déu amb la comunitat cristiana d'Artxandape (Bilbao). Forma part de l'àrea teològica de Cristianisme i Justícia. Ha estat professor de teologia a la Facultat de Teologia de la Universitat de Deusto i al Centre Monsenyor Romero de la Universitat Centroamericana José Simeón Cañas (UCA), a San Salvador. Va pertànyer al Consell de redacció de la revista Iglesia Viva.

Jesuïta. Membre de l’Àrea Teològica de Cristianisme i Justícia . Entre les seves obres, cal esmentar La humanidad nueva. Ensayo  de cristología  (1974); Acceso a Jesús (1979) o Proyecto de hermano, Visión creyente del hombre (1989). Els seus darrers llibres son El rostro humano de Dios (2008), Otro mundo es posible... desde Jesús (2009) i Herejías del catolicismo actual (2013). Cristianisme i Justícia ha reeditat recentment (2018) la seva obra Vicarios de Cristo: los pobresÉs autor de nombrosos quaderns publicats en aquesta col·lecció. 

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora