Religions de la terra i sacralitat del pobre

Llibres
Data de publicació: 
Desembre 1996
ISBN: 
84-293-1247-1
Editorial: 
Cristianisme i Justícia

Autor/a

Jesuïta. Membre de l’Àrea Teològica de Cristianisme i Justícia . Entre les seves obres, cal esmentar La humanidad nueva. Ensayo  de cristología  (1974); Acceso a Jesús (1979) o Proyecto de hermano, Visión creyente del hombre (1989). Els seus darrers llibres son El rostro humano de Dios (2008), Otro mundo es posible... desde Jesús (2009) i Herejías del catolicismo actual (2013). Cristianisme i Justícia ha reeditat recentment (2018) la seva obra Vicarios de Cristo: los pobresÉs autor de nombrosos quaderns publicats en aquesta col·lecció. 

Bisbe catòlic franco-algerià. Ha estat bisbe d'Oran des del 1972 fins al 1980, posteriorment bisbe coadjutor d'Alger, i arquebisbe d'Alger del 1988 al 2008. Actualment és bisbe emèrit de la mateixa diòcesi. 

Doctor en filosofia i llicenciat en teologia. Ha estat professor de Ciències Socials a ESADE i a la Fundació Vidal i Barraquer. 

Catedràtic emèrit a la Facultat de Teologia de Vitoria-Gasteiz i auxiliar de l'equip de pastoral de la Unitat Pastoral San Fausto de Basauri (Bizkaia). Membre de l'àrea teològica de Cristianisme i Justícia. 

Doctora en Dret per la UB. Professora de Moral Social a l’ISCREB. Professora col·laboradora al Departament de Ciències Socials d’ESADE. Membre del consell de redacció de la revista Iglesia Viva. Ha publicat nombrosos articles i alguns quaderns de Cristianisme i Justícia, entre els quals:  "Davant una democràcia de "baixa intensitat"" (quadern 56, gener 1994), "Un futur per a la democràcia" (quadern 115, novembre 2002) i "Construir la convivència. El nou ordre mundial i les religions” (quadern 157, novembre 2008). És membre de l'equip de Cristianisme i Justícia.

Capellà de la diòcesi de Bilbao. Viu i comparteix la seva fe en el Regne fratern de Déu amb la comunitat cristiana d'Artxandape (Bilbao). Forma part de l'àrea teològica de Cristianisme i Justícia. Ha estat professor de teologia a la Facultat de Teologia de la Universitat de Deusto i al Centre Monsenyor Romero de la Universitat Centroamericana José Simeón Cañas (UCA), a San Salvador. Va pertànyer al Consell de redacció de la revista Iglesia Viva.

Va estudiar Teologia a Nimega i és doctora en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona. Des de 1958 és membre de l'institut religiós de "Dones de Betània". Compromesa durant anys amb el moviment veinal d'un barri perifèric de Madrid, és professora d'ecumenisme en diverses facultats de Teologia.

Filòsof i teòleg català. Desenvolupà una filosofia interreligiosa i intercultural, amb una nova obertura respectuosa al diàleg amb les tradicions no occidentals. Morí a Tavertet l'any 2010.

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora