dies
hores
minuts
segons
El 2021 han col·laborat amb nosaltres 8.360 persones.
Comptem amb tu per seguir treballant en una reflexió que doti de sentit i convidi a una acció transformadora. Volem ser 10.000! Col·labora
 

Relleu a la direcció de Cristianisme i Justícia

A partir del curs vinent, José Ignacio García, actualment director regional per a Europa del Servei Jesuïta als Refugiats, s’incorporarà com a director del centre d’estudis

José Ignacio García serà el nou director del centre d’estudis Cristianisme i Justícia a partir del proper curs, substituint a Xavier Casanovas, que ha ocupat aquest càrrec al llarg dels últims set anys.

José Ignacio García, jesuïta, va néixer a Madrid el 1964 i va entrar a la Companyia de Jesús el 1983. És teòleg i economista. Va estudiar Economia i Administració d’Empreses (ICADE) a Madrid. Entre 1992 i 1994 va ser destinat a Malawi per treballar amb el Servei Jesuïta als Refugiats (JRS) al costat de la població refugiada de Moçambic. 

La seva trajectòria ha estat molt vinculada a l’acció social i el compromís per la justícia de la Companyia de Jesús, ja sigui des de la recerca, la reflexió o l’acció directa, també amb una forta preocupació per la qüestió ecològica. Durant 10 anys va ser professor a l’Escola Universitària d’Enginyeria Agrícola de Valladolid (INEA), on ja va posar atenció als temes mediambientals. 

Aquests darrers anys ha viscut a Brussel·les, on ha treballat al capdavant de dues institucions internacionals de la Companyia de Jesús. Entre 2009 i 2016 va dirigir el Jesuit European Social Center (JESC), liderant la tasca d’aquest centre de recerca i incidència en els àmbits de les migracions, el canvi climàtic i la justícia social. També ha estat delegat de la Conferència de Provincials Europeus en temàtica social. I des de l’any 2017 és director regional per a Europa del Servei Jesuïta als Refugiats.

Ha participat a les darreres Congregacions Generals de la Companyia de Jesús. L’any 2008, a la CG 35, que va elegir com a Superior General el P. Adolfo Nicolás i, el 2016, va ser a la CG 36, que va suposar l’elecció de l’actual Superior General, el P. Arturo Sosa SJ. 

Ara arribarà a una institució que ja coneix bé, ja que entre 2015 i 2018 va ser membre del patronat de la Fundació Lluís Espinal, a la que pertany el centre, ubicat a Barcelona. També hi haurà relleu a la direcció adjunta, que ocuparà Santi Torres, mentre de Jaume Flaquer seguirà com a cap de l’àrea teològica i director de la revista Selecciones de Teología.

Per la seva banda, Xavier Casanovas, que deixa la direcció, emprèn un nova etapa professional a la Càtedra d’Ètica i Pensament Cristià de l’IQS. Durant els set anys que ha estat al capdavant de Cristianisme i Justícia, el centre ha consolidat el seu treball en la línia del diàleg entre la fe i la lluita per un món més just, vetllant per a actualitzar la seva reflexió cap als nous reptes que planteja el món d’avui. Ha estat també una etapa d’un augment de la projecció pública, de creixement en projectes i d’intensificar el treball en xarxa amb altres institucions i moviments. En els darrers anys el centre ha fet més forta la seva presència digital amb noves propostes audiovisuals i implementant la possibilitat de seguiment de cursos online.