El 2022 han col·laborat amb nosaltres 7.520 persones.
Comptem amb tu per seguir treballant en una reflexió que doti de sentit i convidi a una acció transformadora. Volem ser 8.000! Col·labora
 

Servir. La lluita per la justícia en els 'poemes' d'Isaïes

96
Quadern
Data de publicació: 
Març 2000

El títol d’aquest quadern sona segurament antipàtic. El que tots volem avui, el que, inconscientment, ens fan respirar els mil estímuls que configuren el nostre entorn (política, esport, mitjans de comunicació, estrelles diverses...) no és servir, sinó PODER. Com a molt, acceptaríem en teoria que fos simplement conviure. Però res més. No obstant això, l’afany de poder esclavitza el poderós, i fa malviure dos terços de la humanitat. I, en aquesta situació en què tants malviuen, acaba sent necessari que alguns es “desvisquin”, per poder arribar a què tots convisquem. Una expressió d’aquest desviure’s (i també una crida a arribar-hi) han estat els mil cants i epopeies que en la literatura universal donen veu a la situació injusta i a la protesta dels condemnats de la terra. Amb una intenció semblant apareixen a la Bíblia uns famosos poemes del profeta -i gran poeta- anomenat “Deuteroisaïes”. Aquests poemes giren al voltant d’una figura coneguda com “el Servent de Jahvè”. Aquest quadern vol ser un breu comentari a aquests poemes. A part de l’autoritat que tinguin per a un creient, per al no creient poden ser un exemple més d’aquests raigs de bellesa, protesta i mística alliberadora que jalonen les millors pàgines de la història humana.

Autor/a

Jesuïta. Membre de l’Àrea Teològica de Cristianisme i Justícia . Entre les seves obres, cal esmentar La humanidad nueva. Ensayo  de cristología  (1974); Acceso a Jesús (1979) o Proyecto de hermano, Visión creyente del hombre (1989). Els seus darrers llibres son El rostro humano de Dios (2008), Otro mundo es posible... desde Jesús (2009) i Herejías del catolicismo actual (2013). Cristianisme i Justícia ha reeditat recentment (2018) la seva obra Vicarios de Cristo: los pobresÉs autor de nombrosos quaderns publicats en aquesta col·lecció. 

Ajuda'ns a difondre la tasca de Cristianisme i Justícia    Col·labora