FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

“Transformar l’Església i el món en femení”

La teòloga brasilera Maria Clara Lucchetti Bingemer inaugura el curs a Cristianisme i Justícia el dilluns 16 d’octubre.

Amb aquest acte es donarà inici a un curs en què el centre d’estudis Cristianisme i Justícia posarà l’accent en un seguit de propostes que abordaran qüestions sobre teologia feminista. S’hi presentaran les línies de reflexió i les novetats d’aquest any.

Maria Clara Lucchetti Bingemer va néixer a Rio de Janeiro (Brasil), està casada i és mare de tres fills. És una de les pioneres entre les dones dedicades a la teologia. Va estudiar Comunicació Social i posteriorment Teologia a la Pontificia Universitat Catòlica de Rio de Janeiro (PUC) on és professora actualment. Es va doctorar en Teologia Sistemàtica a la Gregoriana de Roma l’any 1989. És membre del consell editorial de la revista Concilium i ha publicat diversos articles i llibres, entre ells Simone Weil: una mística en los límites; Un rostro para Dios; Cuerpo de mujer y experiencia de Dios; i Sentir y experimentar a Dios de un modo femenino.

Aquesta teòloga ha estat convidada per Cristianisme i Justícia a oferir la ponència inaugural del curs 2017-18, amb el títol “Transformar l’Església i el món en femení”. Experta en l’espiritualitat laïcal que emergeix de les comunitats cristianes de base i en el debat sobre la participació de la dona en l’Església, Maria Clara Lucchetti Bingemer defensa que l’Església ha d’obrir camins i espais a la dona i valora el camí que han fet en els darrers anys les dones teòlogues, per tal d’ocupar, amb competència, espais d’accés al coneixement, a la docència i a la investigació teològica.

Més cursos a l’Aula Virtual

L’acte d’inauguració engega un curs en el que Cristianisme i Justícia, amb seu a Barcelona, presenta un any més diversos cursos, seminaris i xerrades que tenen com a eix transversal el debat fe-justícia, és a dir, com la fe porta a un compromís per a treballar per un món més just. La teologia feminista i el paper de la dona a l’Església, tema present a l’acte inaugural, estarà present a la programació amb un curs sobre dones i espiritualitat, un seminari sobre la qüestió de gènere o un curs online sobre teologia feminista.

Destaca com a novetat, que el centre amplia la seva oferta de cursos a l’Aula Virtual després de la bona acollida que la iniciativa va tenir l’any passat. El format online permet arribar a un públic més jove i també a moltes persones que no es poden desplaçar a Barcelona per seguir els cursos presencials i que des de fa temps demanaven aquesta possibilitat.

Com sempre, Cristianisme i Justícia segueix amb la voluntat d’oferir claus de reflexió i interpretació de la realitat que vivim. Així s’han programat també sessions sobre fonamentalisme, sobre la justificació religiosa de la violència o sobre la relació de l’ésser humà amb la tecnologia, entre molts d’altres.

Podeu trobar informació sobre totes les activitats i publicacions del centre a www.cristianismeijusticia.net

“Transformar l’Església i el món en femení”

Inauguració del curs 2017-18, amb Maria Clara Lucchetti Bingemer

Dia i hora: dilluns, 16 d’octubre, a les 19:00h
Lloc: Sala d'actes de Cristianisme i Justícia C/ Roger de Llúria, 13. Barcelona

Entrada lliure – Retransmissió en streaming a www.cristianismeijusticia.net/en-directe