FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

Dilluns dels Drets Humans: Del treball precari al treball decent. Com aconseguir ocupació digna per a tothom?

El cicle de conferències Els dilluns dels Drets Humans" dedica la sessió del proper dilluns 3 d’abril al món del treball.

Arreu del món, l’atur, la subocupació i el treball precari i informal tenen un enorme impacte sobre la vida de milions de treballadors i les seves famílies, afavorint la pobresa i l’exclusió social. Una societat que no ofereix treball digne per a tothom és profundament injusta. Davant d’aquesta realitat, cal reafirmar que el treball, en condicions decents, és un dret fonamental de la persona, clau del desenvolupament personal i comunitari.

Quin és el futur del treball en el món? Hem de resignar-nos a un atur estructural i creixent? Quines polítiques cal impulsar per crear llocs de treball decent per a tohom? Com fer que aquesta sigui realment la gran prioritat de la política econòmica, per sobre del pur creixement del PIB? Quina és la realitat al nostre país i quines previsions es poden fer?

En parlarem el proper dilluns 3 d’abril, a la sessió del cicle “Els dilluns dels Drets Humans”.

Del treball precari al treball decent. Com aconseguir ocupació digna per a tothom?

Cicle de conferències Els dilluns dels Drets Humans

 

Joaquim Nieto, director de l’Oficina de l’OIT per a Espanya.

Albert Recio, professor d’Economia Aplicada a la UAB.

Moderarà Josep M. Ureta, periodista especialitzat en informació econòmica.

 

Dia i hora: dilluns, 3 d’abril, a les 19:00h
Lloc: Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona)

 

Entrada lliure – Retransmissió en streaming a www.cristianismeijusticia.net/en-directe

Descarregar cartell

 

El cicle “Els dilluns dels Drets Humans”

Les conferències d’aquest cicle, que es porta a terme des de l’any 1998, tenen lloc un dilluns de cada mes, a les 19:00h a la seu del centre Cristianisme i Justícia (C/Roger de Llúria, 13 de Barcelona). L’objectiu és donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als drets humans arreu del món. Hi  participen experts i persones o organitzacions que actuen en relació al tema que es tracta a cada sessió.

Les entitats organitzadores són Justícia i Pau, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia i l’ONG Mans Unides, amb el suport de la Regidoria de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Governació i Relacions .