FacebookTwitterYoutubeInstagramTelegram

Dilluns dels Drets Humans: El creixement de l’extrema dreta a Europa. Com frenar el populisme xenòfob?

A la sessió del 6 de març comptarem amb Jordi Borràs, Joan Botella i Sergi Picazo.

En els últims anys, la majoria de països europeus han vist el creixement de forces polítiques de caràcter populista, caracteritzades per un frontal rebuig a la immigració, especialment la d’origen musulmà, una visió euroescèptica i un fort nacionalisme d’Estat. En molts casos, aquestes forces polítiques han arribat a ocupar el Govern o altes magistratures, o bé a condicionar les polítiques públiques.

Quines són les causes profundes d’aquest fenomen? Quina pot ser la seva evolució? Com pot condicionar el projecte de la Unió Europea? Quin impacte tindrà sobre les polítiques migratòries? Com s’ha de fer per frenar-lo? Per què no s’ha produït de moment aquest fenomen al nostre país?

En parlarem el proper dilluns 6 de març, a la sessió del cicle “Els dilluns dels Drets Humans”.

El creixement de l’extrema dreta a Europa. Com frenar el populisme xenòfob?

Cicle de conferències Els dilluns dels Drets Humans

Jordi Borràs, fotoperiodista, membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils i especialitzat en qüestions socials i moviments nacionals i d’ultradreta.

Joan Botella, catedràtic de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Moderarà Sergi Picazo, cap de redacció del digital Crític.

 

Dia i hora: dilluns, 6 de març, a les 19:00h
Lloc: Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona)

 

Entrada lliure – Retransmissió en streaming a www.cristianismeijusticia.net/en-directe

 

El cicle “Els dilluns dels Drets Humans”

Les conferències d’aquest cicle, que es porta a terme des de l’any 1998, tenen lloc un dilluns de cada mes, a les 19:00h a la seu del centre Cristianisme i Justícia (C/Roger de Llúria, 13 de Barcelona). L’objectiu és donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als drets humans arreu del món. Hi  participen experts i persones o organitzacions que actuen en relació al tema que es tracta a cada sessió.

Les entitats organitzadores són Justícia i Pau, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia i l’ONG Mans Unides, amb el suport de la Regidoria de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya. L’entrada és lliure i no és necessari inscriure’s. A més, les sessions es poden seguir en directe en streaming a www.cristianismeijusticia.net/en-directe.